SAOS Ferries
Δωδεκάνησα Κυκλάδες Τουρισμός

Δωρεάν δρομολόγια από τον Όμιλο SAOS FERRIES για τα νησιά του Αιγαίου

Δωρεάν μεταφορά για το σύνολο των επιβατών και των οχημάτων τους,  όπως ισχύει ήδη για το Καστελόριζο, προσθέτοντας τα  νησιά  Ανάφη και Σχοινούσα για όλο το 2021 , αποφάσισε ο Όμιλος SAOS FERRIES.

Επιπλέον αποφάσισε, την δωρεάν μεταφορά για το σύνολο των επιβατών,  για τις υπόλοιπες ακτοπλοϊκές γραμμές που εξυπηρετούνται από τα τρία πλοία του Ομίλου, ΕΓ/-ΟΓ Σταυρός, ΕΓ/-ΟΓ Σαόνησος, Ε/Γ-Δ/Ρ Ζέφυρος,  με σκοπό την τόνωση της τουριστικής κίνησης κατά τις χρονικές περιόδους που προηγούνται και έπονται της θερινής περιόδου , που η επιβατική κίνηση αναμένεται μειωμένη .

Σημειώνουμε ότι στα δρομολόγια συμπεριλαμβάνεται και το νησί της Θηρασιάς .

Η απόφαση ελήφθει,  στο πλαίσιο του κοινωνικού χαρακτήρα δράσεων του ομίλου, με δεδομένο το πλήγμα που υπέστει  η νησιωτική Ελλάδα λόγω της πανδημίας, όπως  γνωστοποιεί με επιστολή της προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γ. Πλακιωτάκη, η εκπρόσωπος του ομίλου Μαρία Μανούση.

Συγκεκριμένα για τα δωρεάν δρομολόγια πριν και μετά την τουριστική περίοδο  αποφασίστηκε:

 

  • από 15-5-2021 έως και 30-6-2021

 

  • από 15-9-2021 έως και 31-10-2021

 

Τα τρία πλοία του ομίλου ΕΓ/-ΟΓ Σταυρός, ΕΓ/-ΟΓ Σαόνησος, Ε/Γ-Δ/Ρ Ζέφυρος, κατά την εκτέλεση των δρομολογίων τους σε όλες τις ακτοπλοϊκές γραμμές τις οποίες εξυπηρετούν, να μεταφέρουν, εντελώς δωρεάν όλους τους επιβάτες προς όλους τους υπόλοιπους προορισμούς τους.


Ποιοί είναι οι προορισμοί

Ρόδο, Σύμη, Τήλο, Χάλκη, Νίσυρο, Κω, Σύρο, Τήνο, Άνδρο, Κάρυστο, Κύθνο, Κέα, Λαύριο, Πάρο, Νάξο, Αιγιάλη, Κατάπολα, Κουφονήσι, Σχοινούσα, Ηρακλειά, Φολέγανδρο, Σίκινο, Ίο, Θήρα, Θηρασιά, Λέρο, Λειψούς, Πάτμο, Αρκιούς, Αγαθονήσι, Πυθαγόρειο Κάλυμνο, Ψέριμο, Μαστιχάρι Κω.


Στην επιστολή προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γ. Πλακιωτάκη,  σε συνέχεια της συνάντησης του Προέδρου του Ομίλου Φ. Μανούση,  με τον υφυπουργό και τον ΓΓ του υπουργείου που  υπογράφει η εκπρόσωπος του ομίλου Μαρία Μανούση αναφέρεται επίσης:

“ Ήδη από πέρυσι, με το μέτρο της δωρεάν μετακίνησης επιβατών και ΙΧ οχημάτων, από και προς το Καστελόριζο, καταδείξαμε ότι ένας μικρός σε μέγεθος όμιλος, όπως ο δικός μας, δύναται να εισάγει καινοτομίες στην υπηρεσία του κοινωνικού συνόλου.

Έτσι, και φέτος θεωρούμε βέβαιο ότι οι παραπάνω παραχωρήσεις μας θα συντελέσουν στην ανακούφιση των συμπατριωτών μας, καθώς και θα λειτουργήσουν επικουρικά στο έργο του Υπουργείου σας, και της Ελληνικής Κυβέρνησης.

Ευελπιστώντας ότι οι παραπάνω ενέργειές μας θα αποτελέσουν παράδειγμα μίμησης και για άλλες ναυτιλιακές επιχειρήσεις, εμείς δηλώνουμε έτοιμοι να επωμιστούμε το αντίστοιχο βάρος, αγνοώντας το σχετικό κόστος, με μόνο ελατήριο την αγάπη προς τον τόπο μας και την προσπάθεια για την πρόοδο των τοπικών κοινωνιών».

 

Σας παραθέτουμε την επιστολή του Ομίλου SAOS FERRIES:

Κύριε Υπουργέ,

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της τρέχουσας συγκυρίας και σε συμφωνία με τις προσπάθειες του Υπουργείου προς αποκατάσταση του πλήγματος που υπέστη η νησιωτική Ελλάδα εξαιτίας της πανδημίας covid19, αποφασίσαμε να σας συνδράμουμε στο σχετικό έργο σας.

Δεδομένων των συνθηκών, είναι μονόδρομος για εμάς να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων με ανιδιοτέλεια, τιμώντας την ιστορία της ναυτιλίας στην πατρίδα μας αλλά και του ομίλου μας.

Βάσει αυτών, καταλήξαμε στις παρακάτω αποφάσεις για παροχές προς τους νησιώτες μας και το επιβατικό κοινό γενικότερα:

1) Επεκτείνοντας το μέτρο που εφαρμόσαμε καθ’ όλο το προηγούμενο έτος με αξιοσημείωτα μεγάλη επιτυχία, αυτό της δωρεάν μεταφοράς επιβατών και Ι.Χ. οχημάτων από και προς το Καστελόριζο, αποφασίσαμε την επέκταση εφαρμογής του για όλο το 2021 ώστε τα πλοία του ομίλου μας να μεταφέρουν το σύνολο των επιβατών από και προς τα νησιά του Καστελόριζου, της Ανάφης και της Δονούσας εντελώς δωρεάν, συμπεριλαμβανομένης και της δωρεάν μεταφοράς των Ι.Χ. οχημάτων τους.

2) Επιπλέον, κρίνουμε σκόπιμο να εστιάσουμε και στην τόνωση της τουριστικής κίνησης, κατά τις χρονικές περιόδους που προηγούνται και έπονται της θερινής περιόδου, οπότε και η επιβατική κίνηση αναμένεται να είναι μειωμένη.

Στο πλαίσιο αυτό, αποφασίσαμε και τα τρία πλοία του ομίλου μας, (ΕΓ/-ΟΓ Σταυρός, ΕΓ/-ΟΓ Σαόνησος, Ε/Γ-Δ/Ρ Ζέφυρος), κατά την εκτέλεση των δρομολογίων τους σε όλες τις ακτοπλοϊκές γραμμές τις οποίες εξυπηρετούν, να μεταφέρουν, κατά τα χρονικά διαστήματα από 15-5-2021 έως και 30-6-2021, καθώς και από 15-9-2021 έως και 31-10-2021, εντελώς δωρεάν όλους τους επιβάτες προς όλους τους υπόλοιπους προορισμούς τους (Ρόδο, Σύμη, Τήλο, Χάλκη, Νίσυρο, Κω, Σύρο, Τήνο, Άνδρο, Κάρυστο, Κύθνο, Κέα, Λαύριο, Πάρο, Νάξο, Αιγιάλη, Κατάπολα, Κουφονήσι, Σχοινούσα, Ηρακλειά, Φολέγανδρο, Σίκινο, Ίο, Θήρα, Θηρασιά, Λέρο, Λειψούς, Πάτμο, Αρκιούς, Αγαθονήσι, Πυθαγόρειο Κάλυμνο, Ψέριμο, Μαστιχάρι Κω).

Κύριε Υπουργέ,

Νιώθουμε ιδιαίτερα υπερήφανοι γιατί ήδη από πέρυσι, με το μέτρο της δωρεάν μετακίνησης επιβατώνκαι ΙΧ οχημάτων, από και προς το Καστελόριζο, καταδείξαμε ότι ένας μικρός σε μέγεθος όμιλος, όπως ο δικός μας, δύναται να εισάγει καινοτομίες στην υπηρεσία του κοινωνικού συνόλου. Έτσι, και φέτος θεωρούμε βέβαιο ότι οι παραπάνω παραχωρήσεις μας θα συντελέσουν στην ανακούφιση των συμπατριωτών μας, καθώς και θα λειτουργήσουν επικουρικά στο έργο του Υπουργείου σας, και της Ελληνικής Κυβέρνησης.

Ευελπιστώντας ότι οι παραπάνω ενέργειές μας θα αποτελέσουν παράδειγμα μίμησης και για άλλες ναυτιλιακές επιχειρήσεις, εμείς δηλώνουμε έτοιμοι να επωμιστούμε το αντίστοιχο βάρος, αγνοώντας το σχετικό κόστος, με μόνο ελατήριο την αγάπη προς τον τόπο μας και την προσπάθεια για την πρόοδο των τοπικών κοινωνιών.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,
Για τον όμιλο SAOS FERRIES,
Μαρία Μανούση