Άγγελος Φραγκάκης Σοφία Ζαχαράκη
Δωδεκάνησα

Συναντήσεις με εκπροσώπους Υπουργείων είχε ο Δήμαρχος Χάλκης Α.Φραγκάκης

Την Τρίτη 30/03/21 ο Δήμαρχος Χάλκης πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους των Υπουργείων προκειμένου να συζητηθούν τα θέματα άμεσης προτεραιότητας που έχει θέσει η δημοτική αρχή της Χάλκης.

 

Η πρώτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε με τον Υπουργό περιβάλλοντος και ενέργειας  κ. Κώστα Σκρέκα και με την Γενική Γραμματέα ενέργειας και φυσικών πόρων κα. Αλεξάνδρα Σδούκου με κεντρικό θέμα συζήτησης την υλοποίηση του Chalki Project ως ένα μακρόπνοο έργο για την ενεργειακή αυτονόμηση του νησιού μέσω ΑΠΕ και την μετατροπή όλων των οχημάτων σε ηλεκτροκίνητα.

Το περιβαλλοντολογικό αποτύπωμα του νησιού της Χάλκης χαρακτηρίζεται από καθαρότητα, με μηδενικές επιπτώσεις των ανθρώπων στην θάλασσα, τη γη και την ατμόσφαιρα, μια συνθήκη την οποία με την πολύτιμη και καθοριστική βοήθεια του υπουργείου περιβάλλοντος θα διαφυλάξουμε σαν κόρη οφθαλμού.

 

Στην συνέχεια της ίδιας μέρας  πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα συντονισμού διαχείρισης αποβλήτων κ. Μανώλη Γραφάκο  με κεντρικό θέμα συζήτησης την ορθή, αποτελεσματική,  και ασφαλή διαχείριση των απορριμμάτων καθώς επίσης και την επαχρησιμοποίση και ανακύκλωση αυτών στα πλαίσια των πρωτοποριακών ενεργειών που έχουν ήδη ξεκινήσει στο νησί, με την πόρτα – πόρτα αποκομιδή, την ταυτόχρονη απομάκρυνση όλων των κάδων από τους κοινόχρηστους χώρους και την ανακύκλωση στην πηγή. Το νησί της Χάλκης έκανε ένα τεράστιο άλμα στην διαχείριση των αποβλήτων του με την πολύτιμη και εξαιρετικά αποτελεσματική παρέμβαση του κ. Γραφάκου και πλέον σχεδιάζονται από κοινού ορθές πρακτικές καθώς πάντα υπάρχει προοπτική βελτίωσης.

 

Την Τετάρτη, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την Υφυπουργό τουρισμού κα. Σοφία Ζαχαράκη, προκειμένου να συζητηθούν εκτενέστερα τα θέματα που αφορούν την νέα τουριστική σεζόν. Το κομμάτι του τουρισμού αποτελεί την πηγή εσόδων του νησιού της Χάλκης.  Στόχος του Υπουργείου Τουρισμού είναι να υπερ-διπλασιαστεί ο αριθμός των τουριστών φέτος, και ήδη έχει ξεκινήσει ένα εξαιρετικά στoχευμένο μάρκετινγκ και προβολή των ελληνικών covid free νησιών μας. Γεγονός που σηματοδοτεί την επιτυχημένη τουριστική σεζόν που διαφαίνεται στον ορίζοντα.

 

Κατά το κλείσιμο διενεργήθηκε συνάντηση εργασίας με τον Υφυπουργό χωροταξίας και αστικού περιβάλλοντος κ. Νικόλαο Ταγαρά με βασικό χώρο συζήτησης τον χωροταξικό και πολεοδομικό σχεδιασμό της Χάλκης ο οποίος θα δώσει τέλος στα προβλήματα που παρουσιάζονται κατά καιρούς σχετικά με την καταχώρηση της ακίνητης περιουσίας.

 

Η νέα δημοτική αρχή Χάλκης εργάζεται επάνω στον σχεδιασμό ακριβέστερων και εμπεριστατωμένων προτάσεων για την εξέλιξη του τόπου με γνώμονα πάντα το κοινό καλό, το καλό του νησιού μας.