Πελώνη ενημερωση
Ελλάδα

Πελώνη: Στόχος το άνοιγμα σχολείων στις 12 Απριλίου με self test (video)

Στόχος είναι το άνοιγμα ορισμένων τάξεων στις 12 Απριλίου σημείωσε η Αριστοτελία Πελώνη, προσθέτοντας ότι προτεραιότητα αποτελεί το Λύκειο και πως βασικό όπλο σε αυτή την προσπάθεια θα είναι η διενέργεια των self test.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, η κυβερνητική εκπρόσωπος σημείωσε ότι αύριο θα ανακοινωθεί το συνολικό πλαίσιο για τα self test και υπογράμμισε ότι εκπαιδευτικοί και μαθητές θα έχουν προτεραιότητα στην παραλαβή τους από τα φαρμακεία.

Παράλληλα, η κ. Πελώνη χαρακτήρισε τις αλλαγές στο μείγμα των μέτρων, ως μικρές βαλβίδες αποσυμπίεσης, τονίζοντας ότι στόχος είναι η καλύτερη εφαρμογή τους και υπογράμμισε: «Μεγαλύτερη ελευθερία σημαίνει και περισσότερη υπευθυνότητα».

Τέλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, τόνισε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει σκέψη για υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών.

 

Δείτε την ενημέρωση της κ. Πελώνη

 

 

 

 

 

Τα κύρια σημεία της τοποθέτησης της κ. Πελωνη

Το Σχέδιο Ανάκαμψης που παρουσιάστηκε χθες χαράσσει έναν οδικό χάρτη επενδύσεων. Είναι κοινωνικό και οικονομικό. Αλλάζει το υπόδειγμα. Παραπέμπει στη φράση «η επανάσταση που έρχεται από το αύριο». Θα οδηγήσει τη χώρα στην τρίτη εκατονταετία.

Η πανδημία είναι σε έξαρση και το σύστημα υγείας ειδικά στην Αττική είναι σε μεγάλη πίεση. Παρατηρούνται φαινόμενα υπερμετάδοσης. Προχωράμε σε αλλαγές στο μείγμα. Από τη Δευτέρα ανοίγει το λιανεμπόριο. Μετακίνηση και διαδημοτικά με ειδικό κωδικό για τρεις ώρες.
Από το Σάββατο και μόνο για τα Σαββατοκυριακα επιτρέπεται η διαδημοτική μετακίνηση.
Προοπτική ανοίγματος τάξεων σχολείων στις 12 Απριλίου με σελφ τεστ

Βαλβίδες εκτόνωσης για καλύτερη εφαρμογή των μέτρων.

Σε ό,τι αφορά το ΕΣΥ: Το Θριάσιο μετατρέπεται σε covid. Σταδιακά θα αναπτύξει 180 κλίνες. Επιπλέον, 53 νέες ΜΕΘ σε νοσοκομεία.
Μέχρι χθες είχαν εμβολιαστεί 670 χιλιάδες πολίτες και με τις δύο δόσεις.

Αυριο Παρασκευή ανοίγει η πλατφόρμα 65-69 ετών.

Απόλυτη διαφάνεια για την προμήθεια των σελφ τεστ. Η διάθεση στα φαρμακεία ξεκινά από την επόμενη εβδομάδα. Κατά προτεραιότητα οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί. Βασικό εργαλείο για το άνοιγμα των σχολείων. Αυριο οι ανακοινώσεις για το συνολικό σχέδιο.
Οι απαντήσεις της κ. Πελώνη στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων

Είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για το Πάσχα.

Οι αλλαγές βοηθάνε στην καλύτερη εφαρμογή των μέτρων. Αυτός είναι ο στόχος. Περισσότερη ελευθερία σημαίνει και μεγαλύτερη υπευθυνότητα από όλους.
Η κυβέρνηση στηρίζει όσους έχουν ανάγκη. Ευελπιστούμε τα πρώτα κονδύλια από το Ταμείο Ανάκαμψης να έρθουν πριν το τέλος καλοκαιριού.
Η Ελλάδα δεν θα είναι αυτή που θα πέσει στη παγίδα να υπονομεύσει τον διάλογο με την Τουρκία.

Δεν υπάρχει σκέψη αυτή τη στιγμή για υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών.
Δεν θα δεχτούμε κατάχρηση σε περιπτώσεις που δεν δικαιολογούν αστυνομική προστασία σε πρόσωπα.
Ο κ. Γεραπετρίτης παρουσίασε χθες το πλαίσιο για τα σελφ τεστ. Μετά η Επιτροπή συνεδρίασε χωρίς την παρουσία του.
Υπάρχει σύσκεψη με ανθρώπους της εστίασης σήμερα, θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις.