Πόσες επιταγές για “Κοινωνικό Τουρισμό” του ΟΑΕΔ έχουν ενεργοποιηθεί

κοινωνικός τουρισμός ΟΑΕΔ

Αδιάθετες επιταγές από το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για τον “Κοινωνικό Τουρισμό” 2019-2020

Μόνο το 24% των επιταγών από το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για τον “Κοινωνικό Τουρισμό” 2019-2020 έχουν ενεργοποιηθεί.

Αυτό αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση της η Αδέσμευτη Φωνή των Υπαλλήλων του ΟΑΕΔ, ζητώντας την μεταφορά των αδιάθετων ποσών 2019-2020 για φέτος. Αλλά και μεταξύ άλλων ζητά, αύξηση της επιχορήγησης του ΟΑΕΔ προς τις επιχειρήσεις.

Πόσες επιταγές για “Κοινωνικό Τουρισμό” έχουν ενεργοποιηθεί

Συγκεκριμένα έχουν ενεργοποιηθεί μόνο 100.000 επιταγές από το σύνολο των 413.000. Ποσοστό 24%.
Αντίστοιχα και το ποσό που τελικώς έχει διατεθεί μέχρι σήμερα από τον ΟΑΕΔ είναι περίπου στο ίδιο ποσοστό.

Όπως αναφέρεται “αν λάβουμε υπόψη ότι το πρόγραμμα του 2019-2020 έχει πολλές χιλιάδες επιταγών οι οποίες δεν έχουν ενεργοποιηθεί αλλά έχει λήξει, θα πρέπει τα αδιάθετα ποσά να μεταφερθούν στο νέο πρόγραμμα 2021-2022”.

Η ενίσχυση του κλάδου του τουρισμού, όπως υπογραμμίζεται θα πρέπει να περιλαμβάνει και μέτρα ενίσχυσης μέσω του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού του ΟΑΕΔ. Ο οποίος είναι ο καθολικός διάδοχος του Οργανισμού Εργατικής Εστίας από το 2012.

Τι προτείνει η Αδέσμευτη Φωνή των Υπαλλήλων του ΟΑΕΔ

  • Μεταφορά όλων των αδιάθετων κονδυλίων του προγράμματος 2019-2020. Και επιπρόσθετη επιχορήγηση από το Κράτος. Νέο πρόγραμμα προϋπολογισμού τουλάχιστον επιπλέον 60 εκ. €.
  • Ενοποίηση όλων των αδιάθετων επιταγών σε ένα νέο πρόγραμμα 2021-2022 με ευνοϊκότερους όρους και προϋποθέσεις. Καθώς και αυξημένη επιχορήγηση στις επιχειρήσεις και στους δικαιούχους με ημερομηνία λήξης τον Ιανουάριο 2022.
  • Αύξηση των επιταγών για να καλύπτουν συνολικά 1.000.000 δικαιούχους.
  • Αύξηση των ημερών από έως έξι (6) ημέρες σε έως επτά (7) ημέρες.
  • Αύξηση της επιχορήγησης στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.
  • Αύξηση της επιχορήγησης του ΟΑΕΔ προς τις επιχειρήσεις. Και δωρεάν συμμετοχή για όλους τους ανέργους, ΑΜΕΑ, πολύτεκνους, τρίτεκνους, μονογονεϊκές οικογένειες και δικαιούχους εισοδήματος ΚΕΑ
  • Επιχορήγηση με ειδικό επίδομα για όλους όσους έχουν ανάγκη βάσει του πραγματικού τους εισοδήματος. Αλλά και σε όσους είναι δικαιούχοι εισοδήματος ΚΕΑ προκειμένου να κάνουν χρήση των επιταγών
  • Μέριμνα για τους δημοσίους υπαλλήλους ΙΔΑΧ και ΙΔΟΧ που πληρώνουν εισφορές υπέρ Εστίας έτσι ώστε να λάβουν επιταγές αφού εξαιτίας της μοριοδότησης εισοδήματος αποκλείονται από το πρόγραμμα
  • Ενσωμάτωση των συνταξιούχων που έχουν πληρώσει πολλά χρόνια εισφορές υπέρ Εστίας αλλά δεν έχουν τύχει καμιάς παροχής τα τελευταία 10 χρόνια.

 

Πηγή tourismtoday.gr