κρούσματα
Ελλάδα

Κορωνοϊός 29 Μαρτίου 11 νέα κρούσματα στην Π.Ε. Ρόδου 3 στην Π.Ε. Καλύμνου 4 στην Π.Ε. Κω

Αυξημένα σε σχέση με χθες, αλλά αρκετά κάτω από τα 3.000 είναι τα κρούσματα του κορωναϊού σήμερα στην Ελλάδα

Αυξημένα σε σχέση με χθες, αλλά αρκετά κάτω από τα 3.000 είναι τα κρούσματα του κορωναϊού σήμερα στην Ελλάδα. Πρόκειται για μια αναμενόμενη εξέλιξη, αφού σήμερα ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των τεστ που διενεργήθηκαν χθες Κυριακή, όπου τα διαγνωστικά κέντρα υπολειτουργούσαν. Συγκεκριμένα, σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.724 νέες επιβεβαιωμένες μολύνσεις του φονικού ιού.

Σταθερά, όπως κάθε μέρα, έτσι και σήμερα την αρνητική πρωτιά στην κατανομή των κρουσμάτων έχει η Αττική, η οποία συνεχίζει να δέχεται το μεγαλύτερο χτύπημα από το τρίτο κύμα της πανδημίας στη χώρα μας. Ακολουθεί, επίσης όπως κάθε μέρα, η Θεσσαλονίκη.

Σε ό,τι αφορά στα Δωδεκάνησα, σε διψήφιο αριθμό κρουσμάτων επανήλθε η περιφερειακή ενότητα Ρόδου, καθώς καταγράφηκαν 11 νέα θετικά δείγματα το τελευταίο 24ωρο, ενώ σε Κω και Κάλυμνο εντοπίστηκαν 4 και 3, αντίστοιχα.

Παρ’ όλα αυτά αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα το Λεκανοπέδιο καταγράφει 773 νέες επιβεβαιωμένες μολύνσεις του φονικού ιού, αριθμό αρκετά μικρότερο από τα μισά κρούσματα της χώρας. Παράλληλα, η συμπρωτεύουσα καταγράφει 241 νέες μολύνσεις.

Ακόμα, ανησυχητική είναι η κατάσταση στην Αχαΐα, η οποία «δίνει» 80 κρούσματα και ακολουθεί η Λάρισα με 58.

Δείτε αναλυτικά: