Ρόδος
Τουρισμός

Κορωνοϊός: Απίστευτο πείραμα από την Ολλανδία 187 άτομα έρχονται για “δοκιμαστικές διακοπές” στη Ρόδο 12 Απριλίου

Ντελίριο των Ολλανδών για τις διακοπές στη Ρόδο

|Ξεπέρασαν τις 25.000 οι αιτήσεις για 189 θέσεις!  Συνδιαφήμιση ΠΡΟΤΟΥΡ με Sunweb

Πως θα έρθουν οι Ολλανδοί στη Ρόδο, πώς θα γίνει το πείραμα για τις διακοπές εν μέσω κορωνοϊού

Η επαναλειτουργία του ελληνικού τουρισμού θα εξαρτηθεί και από ένα ολλανδικό πείραμα! Πιο συγκεκριμένα, μία ταξιδιωτική εταιρεία στην Ολλανδία, σε συνεργασία με την κυβέρνηση της χώρας, ετοιμάζεται να μεταφέρει στη Ρόδο περίπου 200 ανθρώπους για “δοκιμαστικές” διακοπές.
Δηλαδή, αυτοί που θα επιλεγούν θα πληρώσουν 399 ευρώ για οχταήμερες διακοπές all-inclusive σε θέρετρο στη Ρόδο, από το οποίο δεν θα επιτρέπεται να βγουν, ενώ όταν επιστρέψουν θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα για δέκα ημέρες.

Σύμφωνα με το βρετανικό δίκτυο BBCτουλάχιστον 25.000 άνθρωποι έχουν κάνει ήδη αίτηση. Το πείραμα έχει ως στόχο να διαπιστωθεί αν είναι εφικτός ο τουρισμός κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Ήδη γίνονται σχέδια και για δεύτερο πείραμα με διακοπές, στο οποίο οι ταξιδιώτες θα έχουν λίγο μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων, ενώ αντίστοιχα σχέδια γίνονται για “δοκιμαστικές” αποδράσεις με αυτοκίνητο, κρουαζιερόπλοιο και τρένο.

Το πλάνο πάντως έχει προκαλέσει ερωτήματα στην Ολλανδία, καθώς τόσο ο δείκτης κρουσμάτων κορωνοϊού όσο και εκείνος των εισαγωγών στα νοσοκομεία είναι σε άνοδο. Έως τώρα, στη χώρα έχουν καταγραφεί 16.536 θάνατοι και 1.246.682 κρούσματα από την αρχή της πανδημίας, σύμφωνα με τα στοιχεία του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Οι πρώτοι τουρίστες φθάνουν στη Ρόδο

Το σχέδιο της Sunweb, σε συνεργασία με την ολλανδική κυβέρνηση, προβλέπει ότι στη Ρόδο θα ταξιδέψουν 187 άτομα ηλικίας 18-70 ετών, στις 12 Απριλίου. Η επιλογή τους θα γίνει με βάση κριτήρια τα οποία έχει θέσει η κυβέρνηση.

Οι ταξιδιώτες θα πληρώσουν τα έξοδα για τις διακοπές τους, ενώ οι δαπάνες για τα τεστ κορωνοϊού θα βαρύνουν την εταιρεία. Οι ταξιδιώτες θα κάνουν τεστ τόσο πριν όσο και μετά το ταξίδι, ενώ επιστρέφοντας θα μπουν σε καραντίνα 10 ημερών. Αν κάποιος μολυνθεί κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, θα μπει σε ξενοδοχείο καραντίνας και τα έξοδα θα καλυφθούν από την εταιρεία.

 

Ο ΠΡΟΤΟΥΡ

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Οργανισμός Προώθησης Ροδιακού Τουρισμού (ΠΡΟΤΟΥΡ), που διευθύνεται από τους Αλέξανδρο Κολιάδη, πρόεδρο και Μανώλη Μαρκόπουλο εκτελεστικό πρόεδρο και πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, με την στήριξη του δημάρχου Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη, έχουν προχωρήσει σε προγράμματα συνδιαφήμισης με κορυφαίους ευρωπαϊκούς tour operators, μεταξύ των οποίων και η Sunweb.

 

 

Με πληροφορίες απο    thetoc.gr    ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ,