Δημοσκόπηση alco ΠΝΑΙ Χατζημάρκος
Περιφέρεια

ALCO: Στο 62% η ικανοποίηση από το έργο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Η κοινή γνώμη επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη της στο πρόσωπο του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου

 

Στο 62% ανέρχονται οι θετικές γνώμες των κατοίκων των νησιών για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, για το έργο που επιτελεί, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας ALCO για τον τηλεοπτικό σταθμό OPEN που διενεργήθηκε από τις 12 έως τις 17 Mαρτίου.

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση για τον βαθμό ικανοποίησης από τα έργα υποδομής που υλοποιεί η Περιφέρεια το 45% έχει αρκετά καλή γνώμη  και το 17% πολύ καλή γνώμη, με το άθροισμα των θετικών γνωμών στο 62%.

Να σημειωθεί ότι η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε σε μία περίοδο κατά την οποία επιχειρήθηκε από τους γνωστούς κύκλους η αποδόμηση  της εικόνας του Περιφερειάρχη, με αφορμή τον εμβολιασμό του. Ωστόσο , όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα της μέτρησης, η κοινή γνώμη ουδόλως επηρεάστηκε από την εκστρατεία συκοφάντησης του Γιώργου Χατζημάρκου  και επιβεβαίωσε την εμπιστοσύνη της στο πρόσωπό του.

Με αφορμή τα ευρήματα της δημοσκόπησης, ο Περιφερειάρχης μίλησε στην εκπομπή ‘Ώρα Ελλάδος’  στο OPEN:

«Είναι πάρα πολύ σημαντικό το εύρημα αυτό, ειδικά για έναν οργανισμό όπως η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου η οποία έχει την πρωτοτυπία στην Ελλάδα –δεν το απαντάτε αυτό σε καμία άλλη περιφέρεια της χώρας- να έχει ρόλο τεχνικής υπηρεσίας στα περισσότερα νησιά. Από τα 60 νησιά του Νοτίου Αιγαίου υποστηρίζουμε τους 30 από τους 34 νησιωτικούς δήμους. Εκτελούμε εμείς ρόλο τεχνικής υπηρεσίας γι αυτούς, γιατί υπάρχουν δήμοι που δεν έχουν ούτε τεχνικό προσωπικό, ούτε τεχνική υπηρεσία. Άρα, για έργα παιδείας, υγείας, αθλητισμού, πολιτισμού, οδικά έργα, λιμενικά, ύδρευσης – αποχέτευσης, πάσης φύσεως έργα δημοτικά,  καλούμαστε να τα εκτελέσουμε εμείς. Είναι ένα πάρα πολύ μεγάλο βάρος –με δεδομένο ότι το 2020 ήταν χρονιά πανδημίας».