Βρετανία ταξίδια
Τουρισμός

Πρόστιμο για όσους Βρετανούς ταξιδέψουν στο εξωτερικό έως τον Ιούλιο

Πρόστιμα έως και 5.000 λίρες στερλίνες θα αντιμετωπίσουν όσοι Βρετανοί θελήσουν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό πριν από τις 30 Ιουνίου για λόγους αναψυχής, σύμφωνα με δήλωση του υπουργού Υγείας της χώρας Matt Hancock .

Αν και η βρετανική κυβέρνηση εξακολουθεί να επανεξετάζει εάν τα διεθνή ταξίδια μπορούν να επανεκκινήσουν από τον Μάιο, ο υπουργός δήλωσε ότι πρόστιμα για ταξίδια εκτός Ηνωμένου Βασιλείου θα μπορούσαν να επιβληθούν εάν πρέπει να παραταθεί η ταξιδιωτική απαγόρευση για το εξωτερικό.

Οι Βρετανοί βουλευτές θα ψηφίσουν για το συγκεκριμένο νομοθέτημα αργότερα αυτήν την εβδομάδα.

Τα διεθνή ταξίδια αναψυχής από την Αγγλία απαγορεύονται επί του παρόντος έως τις 17 Μαΐου, με υπό εξέταση και πάλι τον Απρίλιο και “αυτό δεν έχει αλλάξει”, δήλωσε ο Hancock.

Παρ‘όλα αυτά, τόσο ο κόσμος που έχει κουραστεί όσο και ο ταξιδιωτικός κλάδος φοβούνται ότι η απαγόρευση θα μπορούσε να επεκταθεί με βάση σχόλια αξιωματούχων τις τελευταίες ημέρες, καθώς οι ελπίδες εξασθενίζουν για ταξίδια από τα μέσα Μαΐου.

Οι ηγέτες της ταξιδιωτικής βιομηχανίας αναφέρουν ότι οι κρατήσεις για τις αρχές του καλοκαιριού έχουν καταρρεύσει, ενώ η είδηση έχει θορυβήσει και τους επενδυτές, με “βουτιά” των μετοχών των εισηγμένων μετοχών εταιρειών της τουριστικής βιομηχανίας και τις μετοχές των easyJet, IAG, Jet2 και TUI να πέφτουν.

“Ο λόγος για αυτό είναι ότι βλέπουμε το τρίτο ‘κύμα’ της πανδημίας να κορυφώνεται σε ορισμένα μέρη της Ευρώπης. Επίσης, βλέπουμε νέες μεταλλάξεις και είναι πολύ σημαντικό να προστατεύσουμε την πρόοδο που έχουμε καταφέρει εδώ στο Ηνωμένο Βασίλειο”, είπε ο Hancock στο Sky News.

Πηγή tourismtoday.gr