Εθελοντική Αιμοδοσία Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
Περιφέρεια

Πάνω από 40 φιάλες αίματος συγκεντρώθηκαν στην εθελοντική αιμοδοσία που διοργάνωσε η Περιφέρεια στη Ρόδο

Η δράση παρατείνεται και αύριο, Τετάρτη 24 Μαρτίου, λόγω της μεγάλης προσέλευσης εθελοντών
Γ. Χατζημάρκος: «Η θερμή ανταπόκριση των πολιτών στην πρωτοβουλία μάς δίνει δύναμη να συνεχίσουμε. Σήμερα, όλοι οι εθελοντές συμμετείχαν σε μια γιορτή προσφοράς, οι οποίοι στηρίζοντας συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, συμβάλλουν έμπρακτα σε μια μεγάλη εθνική προσπάθεια»
Θερμή ήταν η ανταπόκριση των πολιτών στην εθελοντική αιμοδοσία που διοργάνωσε στη Ρόδο, σήμερα, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, εκτός Νοσοκομείων, σε ασφαλή χώρο που διέθεσε γι’ αυτό τον σκοπό, σε συνεργασία με το «Όλοι μαζί μπορούμε»
Οι εθελοντές αιμοδότες άρχισαν να προσέρχονται, παρά την πρωινή βροχή, πριν και από την έναρξη της λειτουργίας στις 9 το πρωί, και καθ΄όλη τη διάρκεια η συμμετοχή υπήρξε αδιάκοπη και μεγάλη, με αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν 45 φιάλες αίματος, οι οποίες προορίζονται για την ενίσχυση της τράπεζας αίματος.
Μάλιστα, λόγω της αθρόας συμμετοχής, δίδεται παράταση της διοργάνωσης μίας μέρας ακόμη στον ίδιο χώρο και τις ίδιες ώρες. Άρα, και αύριο Τετάρτη 24 Μαρτίου το πρόγραμμα της εθελοντικής αιμοδοσίας στη Ρόδο έχει ως εξής:
ΡΟΔΟΣ
Ημερομηνία: Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021
Ώρες λειτουργίας: 09:00-13:00
Σημείο: Κτήριο παλαιού Προξενείου
Διεύθυνση: Ιωάννου Καζούλη 8, Ρόδος
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2241360391
Στην αιμοδοσία παραβρέθηκαν ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου, Χρήστος Ευστρατίου, η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, Χαρούλα Γιασιράνη, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, Γρηγόρης Ρουμάνης, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Απασχόλησης, Χρήστος Μπάρδος και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου «Άγιος Εφραίμ», Φιλήμονας Νικολάου.
Τη δράση υποστηρίζουν το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ). Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου «Άγιος Εφραίμ» έχει καθοριστικό ρόλο στην οργάνωση της δράσης, ενώ το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου διενέργησε σήμερα την αιμοδοσία, όπως θα κάνει και την Τετάρτη.
Από το χώρο της εθελοντικής αιμοδοσίας, ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, ο οποίος ήταν παρών, δήλωσε τα εξής:
«Ευχαριστούμε θερμά τους πολίτες για τη θερμή τους ανταπόκριση στο κάλεσμά μας, η οποία μας γεμίζει δύναμη. Σήμερα, όλοι οι εθελοντές αιμοδότες συμμετείχαν σε μια γιορτή προσφοράς, οι οποίοι, στηρίζοντας συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, συμβάλλουν έμπρακτα σε μια μεγάλη εθνική προσπάθεια. Η πανδημία μας στέρησε πολλά, αλλά δεν μπορεί να μας στερήσει να νοιαζόμαστε για τον διπλανό μας και να το εκφράζουμε με πράξεις».
Υπενθυμίζεται τέλος ότι αύριο είναι προγραμματισμένη και η εθελοντική αιμοδοσία στην Κω, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:
ΚΩΣ
Ημερομηνία: Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021
Ώρες λειτουργίας: 09:30-14:30
Σημείο: Επαρχείο Κω-Νισύρου
Διεύθυνση: Ακτή Μιαούλη 2
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 22420 57901, 2, 3
Οι εθελοντές αιμοδότες για τη μετακίνηση τους στα σημεία αιμοδοσίας, θα πρέπει να στέλνουν μήνυμα στο 13033 με τη χρήση του κωδικού 1.
Δίνουμε αίμα. Δίνουμε ζωή. Γιατί ποτέ η ανάγκη δεν ήταν τόσο μεγάλη…