Οικονομία

Βρετανία: Η TUI επαναφέρει 800 άτομα στα καταστήματα λόγω αύξησης της ζήτησης | “Κανονικές” διακοπές προβλέπει η εταιρία φέτος

Η TUI UK επαναφέρει 800 άτομα από το προσωπικό της για να εργαστούν στα κλειστά καταστήματά της, μετά από την μεγαλύτερη από το αναμενόμενο αύξηση της ζήτησης για πακέτα διακοπών, μετά  από τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού Johnson για την πορεία εξόδου από το Lockdown.

Την ίδια στιγμή ο διευθύνων σύμβουλος Andrew Flintham, προβλέπει ότι “…οι διακοπές στο εξωτερικό θα μπορούσαν να είναι «παρόμοιες με τις κανονικές» φέτος ως αποτέλεσμα της προόδου του εμβολισμού. Οι οργανωμένες διακοπές, από πτήσεις και μεταφορές μέχρι την εμπειρία στο θέρετρο, θα μπορούσαν να είναι ευκολότερες φέτος από ότι το περασμένο Καλοκαίρι, όταν οι επιχειρήσεις έπρεπε να αναθεωρήσουν πλήρως την λειτουργία τους, για να διασφαλιστεί η ασφάλεια των πελατών έναντι του Covid, συμπεριλαμβανομένης της κοινωνικής απόστασης και της μάσκας. Επιστρέφουμε σε κάτι που θυμόμασταν ως κανονική ζωή. Μπορεί να είναι διαφορετικό σε διαφορετικές χώρες, αλλά νομίζω ότι θα είναι κάτι που μοιάζει περισσότερο με αυτό που θα βλέπαμε κανονικά”.

Το προσωπικό των ταξιδιωτικών πρακτορείων του μεγαλύτερου βρετανικού tour operator, τέθηκε σε αναγκαστική αργία, με το τρίτο κλείδωμα, στο οποίο η TUI αναγκάστηκε να κλείσει τα 362 καταστήματά της τον Ιανουάριο. Σήμερα έχει 1.400 υπαλλήλους που εργάζονται στην λιανική, 800 στα καταστήματα και 600 από το σπίτι, ενώ συνολικά, 1.700 άτομα, παραμένουν σε διαθεσιμότητα.

Μιλώντας στο Travel Weekly Future of Travel Spring Forum , ο διευθύνων σύμβουλος της TUI UK Andrew Flintham δήλωσε ότι η εταιρεία αγωνίζεται να ανταποκριθεί στην αύξηση των ερωτημάτων των πελατών, μετά τις ανακοινώσεις Johnson, τις 22 Φεβρουαρίου.

Είπε: «Αυτό που είδαμε ήταν μια αύξηση των ερωτημάτων ζήτησης και εξυπηρέτησης που δεν μπορούσαμε να διαχειριστούμε. Δεν περιμέναμε αυτή την ευχάριστη έκπληξη. Έτσι το προσωπικό επιστρέφει στα καταστήματα για να απαντά στις κλήσεις και να απαντά σε ερωτήσεις και κρατήσεις, αν και οι πόρτες παραμένουν κλειστές στο κοινό”.