Χατζημάρκος ποδηλατικοί αγώνες 2021
Αθλητικά Περιφέρεια

Όλα έτοιμα για τον Διεθνή Ποδηλατικό γύρο Ρόδου

Γιώργος Χατζημάρκος   “Το διεθνές επίκεντρο της ποδηλασίας και το παγκόσμιο ενδιαφέρον θα είναι στη Ρόδο”

 

Η αντίστροφη μέτρηση, για τους μεγάλους διεθνείς ποδηλατικούς αγώνες 2021, έχει ήδη ξεκινήσει στη Ρόδο.

Οι διοργανωτές πλέον μετρούν αντίστροφα για τα μεγάλα ποδηλατικά ραντεβού, που θα γίνουν στο νησί μας, στις 4, 8, 9, 10 και 11 Απριλίου.

Η Rhodes International Cycling Events, o Ροδήλιος και η Sports Tours Hellas προετοιμάζονται πυρετωδώς για έναν άκρως… ποδηλατικό Απρίλιο, με διοργανώσεις που θα μείνουν χαραγμένες στη μνήμη των συμμετεχόντων.

Συνδιοργανωτές των αγώνων, που κάθε χρόνο κεντρίζουν το ενδιαφέρον του κόσμου, είναι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο Δήμος Ρόδου (Δ.Ο.Π.Α.Ρ.), με τη στήριξη του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου.

Η αρχή θα γίνει με το Rhodes Grand Prix powered by Mitsis Hotels, που θα γίνει την Κυριακή 4 Απριλίου 2021, ενώ θα ακολουθήσουν οι επόμενοι αγώνες International Tour of Rhodes.

Ο υπεύθυνοι και οι διοργανωτές θέλουν όλα να είναι στην εντέλεια και για το λόγο αυτό, προετοιμάζονται εντατικά ώστε να υποδεχθούν τους αθλητές και τις αθλήτριες που θα πάρουν μέρος. Με τους μεγάλους διεθνείς ποδηλατικούς αγώνες της Ρόδου ανοίγει η αυλαία στα μεγάλα αθλητικά event στο νησί μας για το 2021.

Όπως είναι εύλογο στους διεθνείς ποδηλατικούς αγώνες θα τηρηθούν όλα τα μέτρα ασφαλείας και τα υγειονομικά πρωτόκολλα λόγω Covid-19.

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε :

“Το διεθνές επίκεντρο της ποδηλασίας και το παγκόσμιο ενδιαφέρον θα είναι στη Ρόδο”

Όταν ο Γιάννης Παπασταματάκης μου ζήτησε, πριν 3 χρόνια, την στήριξη σε ποδηλατικούς αγώνες της Ρόδου, του είχα θέσει δύο προϋποθέσεις :
– Να είναι Διεθνείς και να δουλέψουμε με συνέπεια για μερικά χρόνια ώστε να μπει η Ρόδος με σταθερή θέση στο καλεντάρι της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ποδηλασίας (UCI),
– Να ξέρουμε ότι θα είναι ο ίδιος η ψυχή και ο επικεφαλής των αγώνων.
Ο Γιάννης τήρησε τον λόγο του και το ίδιο κάναμε και εμείς.
Όπως έγινε και με το τένις, τον ΡΟΑ, τους ανθρώπους του και τον Πρόεδρο του.
Γιατί, μόνο έτσι κερδίζεις θέση στον παγκόσμιο χάρτη των αθλητικών εκδηλώσεων.
Τα νησιά μας, μπήκανε για τα καλά στον χάρτη αυτό γιατί δουλέψαμε με σχέδιο, επαγγελματισμό, συνέπεια και σοβαρότητα.
Γιατί, χρηματοδοτήσαμε τον αθλητισμό με μεγάλο προϋπολογισμό και κυρίως γιατί επιλέξαμε τους σωστούς συνεργάτες.
Φέτος τα αιτήματα για συμμετοχή στους ποδηλατικούς αγώνες της Ρόδου ήταν από 82 διεθνείς ομάδες και για ένα δεκαήμερο, του Απριλίου, το διεθνές επίκεντρο της ποδηλασίας και το παγκόσμιο ενδιαφέρον θα είναι στη Ρόδο.
Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που τιμούν τον τόπο τους με την ανιδιοτελή προσφορά τους και με την δουλειά τους τον εξυψώνουν. Ενάντια στην μιζέρια των “παράσιτων”. Ενάντια στις δυσκολίες της περιόδου.
Η ειλικρινής συνεργασία των υγιών δυνάμεων και ο διαχωρισμός της ήρας από το στάρι φέρνει μόνο πρόοδο ✌
ΓΧ