Μαρία Κορακάκη Μαρκόπουλος
Δήμος

Συνάντηση της Προέδρου Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας Π.Ν.ΑΙ. με τον Πρόεδρο Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου.

Εποικοδομητική και αποτελεσματική η συνάντηση της  Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας Π.Ν.ΑΙ. Μαρίας Κορακάκη με τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου Εμμανουήλ Μαρκόπουλο.

Η συνάντηση, πραγματοποιήθηκε, με όλα τα μέτρα προστασίας  covid-19, στο πλαίσιο συνεργασίας, προκειμένου οι τοπικοί μας ξενοδόχοι να συμβάλουν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας, που φιλοξενούνται στις προνοιακές δομές της Ρόδου.

Συγκεκριμένα, η κ. Κορακάκη, έθεσε στον Πρόεδρο ΕΞΡ ζητήματα βελτίωσης της  ποιότητας ζωής, όσων φιλοξενούνται στις δομές Κολυμπίων, στο Χαραλάμπειο, στο Ορφανοτροφείο και στον Άγιο Ανδρέα. Συνάνθρωποί μας, οι οποίοι, για διάφορους  στερούνται τη θαλπωρή της οικογένειας και του δικού τους σπιτικού και είναι σημαντικό, σε μια προηγμένη κοινωνία, όπως αυτή της Ρόδου, να μην αισθάνονται περιθωριοποιημένοι, αλλά να νοιώθουν ότι ζουν σε όμορφο και ασφαλές περιβάλλον.

Με το δεδομένο ότι, πολλές ξενοδοχειακές μονάδες, προβαίνουν συχνά  σε ανακαίνιση επίπλων και ειδών εξοπλισμού, κυρίως αυτών που αφορούν σε υπνοδωμάτια, χώρους κοινής χρήσης, καθώς και άλλα, που αφορούν στην ασφάλεια  και τη βελτίωση των εγκαταστάσεων, η κ. Κορακάκη, ζήτησε από την ΕΞΡ, εφόσον υπάρχει το περιθώριο, να πραγματοποιηθεί ανάλογη δωρεά εκ μέρους των ξενοδόχων, οι οποίοι,  πολλές φορές στην ιστορία της Ρόδου, έχουν ανταποκριθεί ανάλογα, σε κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες συνανθρώπων μας.

Ο Πρόεδρος κ. Μαρκόπουλος, ακούγοντας προσεκτικά τις ανάγκες που έχουν οι προνοιακές δομές, υποσχέθηκε να θέσει τα αιτήματα στους ξενοδόχους της Ρόδου, οι οποίοι κάθε φορά σε τέτοιου είδους θέματα δείχνουν ευαισθησία και να προχωρήσουν σε ανάλογη ανταπόκριση.

Ικανοποιημένη από τη θετική έκβαση της συνάντησης δήλωσε η Πρόεδρος Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας Π.Ν.ΑΙ. Μαρία Κορακάκη, η οποία σύντομα, θα επισκεφθεί για ανάλογους λόγους, τοπικούς φορείς και επιχειρηματίες της Ρόδου, προκειμένου να επιτευχθεί η  αναβάθμιση σε πολλαπλά επίπεδα, της ποιότητας ζωής των φιλοξενουμένων συμπολιτών μας, στα τοπικά μας ιδρύματα.

 

Μαρία Κορακάκη

Πρόεδρος  Δ.Σ.