EESD Forum
Ρόδος

Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε το EESD Forum!

Επόμενη εκδήλωση: Τετάρτη, 24 Μαρτίου 2021 στις 19:00 «Η Κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο»

Η πρεμιέρα του Europe, Enterpreneurship & Sustainable Development Forum 2021 είχε μεγάλη επιτυχία, τόσο κατά την αρχική της ζωντανή μετάδοση όσο και μετά, καθώς ήδη μετράει πάνω από 340 θεάσεις στο Youtube (https://www.youtube.com/watch?v=0tdo2xl7c1s) και εξαιρετικά σχόλια στα λοιπά κοινωνικά δίκτυα. Η Μαρία Μανιώτη, Ηθοποιός, Χορογράφος, Δασκάλα Χορού-Θεάτρου, ο Μάνος Τεχνίτης, Δικηγόρος – Εγκληματολόγος (LL.M, ΜSc) και η Αναστασία Βεργωτή, Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, υπό την συντονισμό της Μαρίας-Ελίζας Θεοδώρου, Δικηγόρου και μέλους του Δ.Σ. του Σπιτιού της Ευρώπης στη Ρόδο, παρουσίασαν διαφορετικές πτυχές του προβλήματος της σεξουαλικής κακοποίησης, της σεξουαλικής παρενόχλησης και κατάχρησης εξουσίας που αποκαλύφθηκε και στη χώρα μας. Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Πρόεδρος του Σπιτιού της Ευρώπης στη Ρόδο, Μιχαήλ Καβουκλής, και ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου, Βασίλειος Περίδης. Ακολούθησε ζωντανή συζήτηση.

Επόμενη εκδήλωση «Η Κατάσταση στη Μέση Ανατολή», Τετάρτη, 24 Μαρτίου 2021, στις 19:00.

Μία εβδομάδα μετά τον τελευταίο κύκλο Διερευνητικών Επαφών μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας, μία μέρα μετά τις εκλογές στο Ισραήλ και μία μέρα πριν την Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε., τρεις εξαιρετικοί επιστήμονες παρουσιάζουν τις πολλαπλές πτυχές της κατάστασης σε μία περιοχή που τα τελευταία χρόνια βρίσκεται συνεχώς στο κέντρο των γεωπολιτικών εξελίξεων. Οι σχέσεις Ελλάδος-Τουρκίας, με αφορμή την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων στην Ανατολική Μεσόγειο, έχουν μετατραπεί σε ένα πλέγμα διμερών και πολυμερών σχέσεων, νέων συμμαχιών που αναδείθηκαν στη θέση παλιών και πολλαπλές λεπτές ισορροπίες που επηρεάζονται από εσωτερικές και εξωτερικές δυνάμεις και παράγοντες.

Ομιλητές:

– Δημήτριος Τριανταφύλλου, Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων, Πανεπιστήμιο Kadir Has, Κωνσταντινούπολη

– Γαβριήλ Χαρίτος, Δικηγόρος και Δρ. Διεθνών Σχέσεων. Ερευνητής στο Ινστιτούτο Μπεν Γκουριόν του Πανεπιστημίου Μπεν Γκουριόν στο Ισραήλ

– Ζήνωνας Τζιάρρας, Ερευνητής στο PRIO Cyprus Centre και Συν-ιδρυτής του Geopolitical Cyprus

Θα συντονίσει η Αλεξάνδρα Βουδούρη, Δημοσιογράφος / Διπλωματικό ρεπορτάζ Macropolis.gr & Αθήνα 9,84

Το υπόλοιπο πρόγραμμα

Τετάρτη, 31 Μαρτίου 2021 @ 19:00

Πολιτισμός και Βιώσιμη Ανάπτυξη

https://fb.me/e/1YXvzM9bY

Παρασκευή, 02 Απριλίου 2021 @ 19:00

Ευρωπαϊκό Green Deal, Κλιματική Αλλαγή και Βιώσιμη Ανάπτυξη

https://fb.me/e/yuvDd9lC

Τετάρτη, 07 Απριλίου 2021 @ 19:00

Πράσινη Επιχειρηματικότητα: τοπικές εφαρμογές

https://fb.me/e/88SRISh6H

Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021 @ 19:00

Κτίζοντας καλύτερες πόλεις, καλύτερους προορισμούς

https://fb.me/e/1h7QhM9Vu

Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021 @ 19:00

Women’s Empowerment: Ο δρόμος για την ισότητα

https://fb.me/e/3g57UXkXh

Τετάρτη, 21 Απριλίου 2021 @ 19:00

Δημοκρατία και Θεσμοί στη μετά-COVID εποχή

https://fb.me/e/277ybOHCd

 

Η συμμετοχή σε όλες τις εκδηλώσεις είναι δωρεάν. Όλες οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν μέσω Zoom. Απαιτείται προεγγραφή, λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων. Πληροφορίες εγγραφής στις εκδηλώσεις στο Facebook.

Για όσους/ες δεν προλάβουν να εγγραφούν ή δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν μέσω Zoom, όλες οι εκδηλώσεις θα μεταδοθούν ζωντανά μέσω του καναλιού του Σπιτιού της Ευρώπης στη Ρόδο στο Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCgr5CGL5d1Q38SgLn19dodQ, και θα διατηρηθούν εκεί στο αρχείο, για μελλοντική αναφορά.

Το EESD Forum 2021 διοργανώνεται από το Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο σε συνεργασία με το Δικηγορικό Σύλλογο Ρόδου, το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης του Δήμου Ρόδου και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – Europe Direct Δωδεκανήσου της ΑΝ.ΔΩ., με επιστημονικό συνεργάτη το Rhodes Project.

Έχει ενταχθεί επίσημα στις τοπικές δράσεις του Ευρωπαϊκού Προγράμματος “GIRA – Green Initiatives in Rural Areas” που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το EESD Forum είναι αφιερωμένο στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών.