Αντώνης Καμπουράκης
Δήμος

Αντώνη Β.Καμπουράκης” Το σημαντικότερο περιβαλλοντικό έργο που έχει ανάγκη η Ρόδος εδώ και δεκαετίες”

 

Δήλωση του Δημάρχου Ρόδου για το Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Απορριμμάτων Νήσων Ρόδου

“Το Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Απορριμμάτων Νήσου Ρόδου προϋπολογισμού 30,8 εκατ. Ευρώ, ανοίγει τον δρόμο για την υλοποίηση ενός σημαντικού περιβαλλοντικού  έργου που έχει ανάγκη εδώ και δεκαετίες το νησί μας.

Είμαι χαρούμενος για την απόφαση που έλαβε το διοικητικό συμβούλιο του ΦΟΣΔΑ Νοτίου Αιγαίου, να υποβάλλει για έγκριση δημοπράτησης στην Γενική Γραμματεία ΣΔΙΤ, το έργο της Μονάδας Επεξεργασίας των Απορριμμάτων,  και ευχαριστώ θερμά τον  Πρόεδρό του και Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο, καθώς και στους συναδέλφους Δημάρχους που συμμετέχουν σε αυτό.

Το έργο αυτό επιβεβαιώνει τον σεβασμό μας στο περιβάλλον, στους Ροδίτες και στις Ροδίτισσες. Η απόφασή μας για  ελάφρυνση των πολιτών  από την υπάρχουσα  τιμολογιακή πολιτική  είναι αδιαπραγμάτευτη. Το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων θα φτάσει όπου χρειαστεί, μέχρι  ο Ροδίτης να επιβαρύνεται με το πραγματικό ποσό που του αναλογεί και όχι παραπάνω.

Με το Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Απορριμμάτων Νήσου Ρόδου, θα επωφεληθούν και οι κάτοικοι της Χάλκης, της Τήλου και της Ηρωικής Νήσου  Κάσου.

Σεβόμενοι τα παιδιά και τους εαυτού μας, δεσμευόμαστε πως με το έργο αυτό, θα παραδώσουμε στο νησί μας στα επόμενα χρόνια ένα καλύτερο και πιο προσεγμένο περιβάλλον”