τηλεκπαίδευση
Παιδεία

Κλειστά από σήμερα τα σχολεία σε όλη τη χώρα Μάθημα με τηλεκπαίδευση

Κλειστά είναι από σήμερα τα σχολεία σε όλη την επικράτεια μέχρι τις 29 Μαρτίου, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Νίκος Χαρδαλιάς την περασμένη εβδομάδα.

Η Επιτροπή εισηγήθηκε η εκπαιδευτική διαδικασία στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να συνεχιστεί υπό το καθεστώς τηλεκπαίδευσης και να ανασταλεί η διά ζώσης λειτουργίας του. Από το μέτρο ωστόσο εξαιρούνται τα ειδικά σχολεία, τα οποία συνεχίζουν να λειτουργούν δια ζώσης.

Κατά το διάστημα αυτό, θα επικαιροποιηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα με αφορμή την αύξηση της μεταδοτικότητας, την κυκλοφορία των νέων μεταλλάξεων, την αύξηση επιδημικών εξάρσεων στις σχολικές μονάδες πέρα από το αναμενόμενο για τις συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες σε περιοχές όπου λειτουργούσαν διά ζώσης, προτείνοντας την ενίσχυση της διαδικασίας του testing στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, προκειμένου να αρχίσει η διά ζώσης εκπαίδευση κατά τον ασφαλέστερο δυνατό τρόπο.

Η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας

Για την τηλεκπαίδευση εξέδωσε εγκύκλιο το υπουργείο Παιδείας, η οποία υπογράφεται από την γ.γ. Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής Αναστασία Γκίκα. Σε αυτή αναφέρεται:

Μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από την Τρίτη 16.03.2021 και για όσο χρονικό διάστημα θα ισχύσει η αναστολή λειτουργίας τους, υποχρεούνται να παρέχουν σύγχρονη εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση (σ.σ. τηλεκπαίδευση) καλύπτοντας τη διδακτέα ύλη.

Για την εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση ισχύουν τα εξής: Η με αρ. πρωτ. 120126/ΓΔ4/12.09.2020 Υπουργική Απόφαση με θέμα: «Παροχή σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2020-2021» (Β΄ 3882) όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει. Η με αρ. πρωτ. 155692/ΓΔ4/14.11.2020 εγκύκλιος του Υ.ΠΑΙ.Θ. με θέμα: «Οδηγίες και πληροφορίες για την Εξ. Αποστάσεως Εκπαίδευση» την με αρ. πρωτ. 156645/ΓΔ4/16-11-20 εγκύκλιο του Υ.ΠΑΙ.Θ. με θέμα: «Επέκταση ωρολογίου προγράμματος»

Να σημειωθεί ότι οι σχολικές μονάδες Ειδικής Αγωγής Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης εξαιρούνται από την τηλεκπαίδευση και συνεχίζουν τη διά ζώσης εκπαίδευση.

Ξεκινούν την λειτουργεία τους τα υποθηκοφυλάκεια

Παράλληλα, σήμερα ξεκινούν να λειτουργούν τα υποθηκοφυλακεία με προγραμματισμένα ραντεβού, ύστερα από ομόφωνη εισήγηση των μελών της Επιτροπής για την επαναλειτουργία τους, ώστε να επιλυθούν προβλήματα καθημερινότητας που σχετίζονται με τη λειτουργία τους και να προστατευθεί παράλληλα η Δημόσια Υγεία.

Πηγή: iefimerida.gr