Ρόδος

Παραμένει έως 22/3 στο βαθύ κόκκινο η Ρόδος. Κλείνουν έως 29/3 τα σχολεία σε όλη τη χώρα

Στο «βαθύ κόκκινο» βυθίζεται η Ελλάδα μέρα με τη μέρα, αφού όσο περνούν οι μέρες παρά τα σκληρά lockdown σε πολύ μεγάλο μέρος της χώρας τα κρούσματα επιμένουν πολύ ψηλά, ενώ και η πίεση στα νοσοκομεία αυξάνεται συνεχώς με αποτέλεσμα να οδηγεί το σύστημα υγείας σε «ασφυξία».

Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που παρατείνεται το lockdown τόσο στην Αττική, όσο και στις υπόλοιπες περιοχές που βρίσκονται στο «βαθύ κόκκινο».

Στο βαθύ κόκκινο παραμένουν

Οι περιφέρειες Αττικής, Αιτωλοακαρνανίας, Βοιωτίας, Εύβοιας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Θεσσαλονίκης, Άρτας και Θεσπρωτίας, Ηρακλείου, Σάμου, Λευκάδας, ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ, ο ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ, ο δήμος Χίου και ο δήμος Ανωγείων.

Παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τον κοροναϊό, νέες περισσότερες περιοχές μπαίνουν από αύριο στο ανώτατο επίπεδο συναγερμού, το «βαθύ κόκκινο».

Πρόκειται για Ευρυτανία, Κιλκίς, Λέσβο, Χαλκιδική και τους δήμους Κατερίνης, Ιωαννίνων, Σκιάθου, Χανίων και Μετσόβου.

Παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε κλείνουν τα σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα, δηλαδή και στις περιοχές στο «κόκκινο», όπου κάποιες βαθμίδες έμεναν ανοιχτές. Τα μαθήματα σε όλα τα σχολεία θα πραγματοποιούνται μέσω τηλεκπαίδευσης.

Καθαρά Δευτέρα, όπως κάθε Δευτέρα – Ισχύουν όλα τα μέτρα

Για την Καθαρά Δευτέρα ισχύει ό,τι και σήμερα, ανέφερε με τη σειρά του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων τόνισε επίσης ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα απαιτούν εγρήγορση και προσοχή, κάτι που ισχύει και για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, κατά τη διάρκεια του οποίου, όπως σημείωσε, θα ισχύσουν τα μέτρα που ισχύουν αυτήν τη στιγμή.

Ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι το πέταγμα του χαρταετού θα γίνει εντός του οικείου δήμου.

Τέλος, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων ανακοίνωσε την επαναλειτουργία των υποθηκοφυλακείων από την Τρίτη 16 Μαρτίου.

Όπως σημείωσε, τα μέλη της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων εισηγήθηκαν ομόφωνα την επαναλειτουργία των υποθηκοφυλακείων με προγραμματισμένα ραντεβού, ώστε να επιλυθούν προβλήματα καθημερινότητας που σχετίζονται με τη λειτουργία τους και να προστατευθεί παράλληλα, η Δημόσια Υγεία.

Κλείνοντας την εισήγησή του, ο κ. Χαρδαλιάς δίνοντας ένα μήνυμα αισιοδοξίας τόνισε ότι το τέλος της πανδημίας είναι πλέον ορατό και κάθε εμπόδιο μας φέρνει πιο κοντά, αλλά επεσήμανε ότι “μέχρι να διανύσουμε και το τελευταίο μέτρο της διαδρομής, μέχρι τα εμβόλια να μας προσφέρουν την πολυπόθητη ανοσία, απαιτείται προσοχή”