Κλειστά σχολεία
Παιδεία

Κλειστά σχολεία σε όλη τη χώρα για δύο εβδομάδες εισηγούνται οι Λοιμωξιολόγοι

ΣχολείαΚλείνουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης για δύο εβδομάδες σε όλη την Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων προχωρά σε αυτήν την εισήγηση, καθώς η διασπορά του κορωνοϊου αφορά και τις μικρές ηλικίες.

Υπενθυμίζεται ότι περισσότερες περιοχές εντάχθηκαν στις πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο), όπου ανεστάλη η δια ζώσης λειτουργία των σχολείων όλων των βαθμίδων, πλην της ειδική αγωγής. Στις περιοχές αυτές οι μαθητές επέστρεψαν σε καθεστώς της τηλεκπαίδευσης τουλάχιστον μέχρι τις 16 Μαρτίου.

Στις υπόλοιπες περιοχές που βρίσκονται στις αυξημένου κινδύνου (κόκκινο) λειτουργούν κανονικά όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (νηπιαγωγεία, δημοτικά, ολοήμερα σχολεία), τα Γυμνάσια και τα ειδικά σχολεία. Σε αυτές τις περιοχές τα Λύκεια δεν λειτουργούν δια ζώσης αλλά με μόνο με τηλεκπαίδευση.

Στο «βαθύ κόκκινο» ακόμα εννέα περιοχές

foto-mathites-sxoleia-memaska3.jpg

Την ίδια ώρα, στο «βαθύ κόκκινο» μπαίνουν εννέα ακόμα περιοχές της χώρας, σύμφωνα με εισήγηση της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων κατά τη σημερινή της συνεδρίαση, την ώρα που στον «αέρα» βρίσκεται η επαναλειτουργία των σχολείων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι σε τέσσερις περιφέρειες και πέντε δήμους πρόκειται να εφαρμοστούν πιο σκληρά περιοριστικά μέτρα. Συγκεκριμένα πρόκειται για τις Περιφερειακές Ενότητες Ευρυτανίας, Χαλκιδικής, Κιλκίς και Μυτιλήνης, καθώς επίσης για τους δήμους Ιωαννίνων, Μετσόβου, Κατερίνης, Σκιάθου και Χανίων.

Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν στις 18:00 το απόγευμα στην καθιερωμένη ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας από το Νίκο Χαρδαλιά.