Εγκρίθηκαν τα έργα αναβάθμισης του οδικού δικτύου όλων των νησιών των Κυκλάδων
Περιφέρεια

Εγκρίθηκαν τα έργα αναβάθμισης του οδικού δικτύου όλων των νησιών των Κυκλάδων

Εγκρίθηκαν, με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, η οποία συνεδρίασε, σήμερα, 08-03-2021, οι μελέτες των έργων των τριετών συντηρήσεων των οδικών δικτύων των Κυκλάδων.
Ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων συντήρησης του οδικού δικτύου για τα νησιά της Περιφερειακής Ενότητας Κυκλάδων ανέρχεται σε 24.150.000,00 ευρώ και πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσό που έχει διατεθεί ποτέ για έργα οδοποιίας στις Κυκλάδες.
Πιο συγκεκριμένα, τα έργα βελτίωσης και αναβάθμισης του οδικού δικτύου αφορούν τα νησιά:
1) Σύρος (πήρε έγκριση στην Οικονομική Επιτροπή που συνεδρίασε στις 27-11-2020)
2) Τήνος
3) Άνδρος
4) Μύκονος
5) Νάξος
6) Μικρές Κυκλάδες
7) Πάρος
8) Αντίπαρος
9) Αμοργός
10) Κέα
11) Κύθνος
12) Σίφνος
13) Σέριφος
14) Μήλος
15) Κίμωλος
16) Θήρα
17) Θηρασιά
18) Ίος
19) Φολέγανδρος
20) Ανάφη
Μετά το τέλος της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης δήλωσε σχετικά:
«Αποδεικνύουμε ότι όσο δύσκολο κι αν είναι το περιβάλλον στο οποίο εργαζόμαστε καθημερινά, ξέρουμε να βρίσκουμε λύσεις.
Παρά το γεγονός ότι αναλάβαμε τη διοίκηση του Νοτίου Αιγαίου στην περίοδο της κορύφωσης της Οικονομικής κρίσης στην πατρίδα μας, στην οποία, σημειωτέον, έχει προστεθεί και η μεγάλη Υγειονομική κρίση του τελευταίου χρόνου, κατορθώσαμε με πολλή και σκληρή δουλειά κάτι που φάνταζε ως ανέφικτος στόχος. Να εξασφαλίσουμε και να διαθέσουμε 48.000.000,00 ευρώ, για το εγκαταλελειμμένο, κατά το παρελθόν, οδικό δίκτυο των Κυκλάδων από το 2015 έως σήμερα.
Όσο κι αν ανατρέξει κανείς και αθροίσει τα ποσά που έχουν διατεθεί κατά τα παρελθόντα έτη από τις διοικήσεις που προηγήθηκαν θα διαπιστώσει ότι η διαφορά είναι χαώδης.
Επίσης, εκτός από το πρωτόγνωρα μεγάλο χρηματικό ποσόν που έχει διατεθεί, εξασφαλίσαμε και την αναβάθμιση της ποιότητας των έργων, με την χρήση, για πρώτη φορά στις Κυκλάδες, ασφάλτου κλειστού τύπου.
Συνεχίζουμε με υπομονή κι επιμονή».