Προχωρά με πρωτοβουλία της Περιφέρειας η ωρίμανση των μελετών για τα έργα της αντιπλημμυρικής προστασίας της Ιαλυσού
Δήμος

Προχωρά με πρωτοβουλία της Περιφέρειας η ωρίμανση των μελετών για τα έργα της αντιπλημμυρικής προστασίας της Ιαλυσού

” Την Δημοτική Κοινότητα Ιαλυσού επισκέφτηκε σήμερα κλιμάκιο μηχανικών της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου- Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου μαζί με εξωτερικούς συνεργάτες – μελετητές και πραγματοποίησαν συνάντηση εργασίας καθώς και επιτόπια αυτοψία που αφορά την αντιπλημμυρική προστασία της Ιαλυσού.
Επισκέψεις έγιναν στα ρέματα Φανερωμένης, Επιτρόπου, Τριαντενός ποταμός, Αθανασίου Διάκου, Αγίου Φανουρίου και Μυρτενής.
Σκοπός της επίσκεψης η ωρίμανση μελετών για έργα αντιμετώπισης των πλημμυρών στο νησί της Ρόδου, ύψους 10.000.000 € εκ των οποίων για την Δημοτική Ενότητα Ιαλυσού αντιστοιχούν 2.000.000€ . Δυστυχώς την προηγούμενη δεκαετία που η αρμοδιότητα ανήκε στον ενιαίο Δήμο Ρόδου δεν ολοκληρώθηκε καμία μελέτη και δεν έγινε καμία απορρόφηση στην Δ.Ε. Ιαλυσού.
Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου που ανέλαβε πρόσφατα και αυτήν την αρμοδιότητα ανταποκρίθηκε άμεσα στα αιτήματα της ενότητας Ιαλυσού.
Παράλληλα είναι σε εξέλιξη, στο έργο φωτισμού- κατασκευής πεζοδρομίων από Αστυνομία Ιαλυσού μέχρι Κρεμαστή, η κατασκευή δικτύου ομβρίων σε μήκος άνω των 800μ. επί της Λεωφόρου Ηρακλειδών ” επισημαίνει η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ιαλυσού Στεφανία Στάγκα