Ρόδος

Κορωνοϊός: Στο «βαθύ κόκκινο» εντάσσεται η Ρόδος σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Χαρδαλιάς.

 

Στο «βαθύ κόκκινο» εντάσσεται η Ρόδος σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε επισήμως σήμερα το απόγευμα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Χαρδαλιάς.

Ποιες περιοχές μπαίνουν στο ««βαθύ κόκκινο» από αύριο το πρωί

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε τα νέα μέτρα καθώς  όπως είπε οι μεταλλάξεις εξαπλώνονται ραγδαία σε όλη την Ελλάδα..

Σε ό,τι αφορά στον κωδικό 6 που είναι για σωματική άσκηση ή για βόλτα του κατοικιδίου θα επιτρέπεται μόνο με τα πόδια ή το ποδήλατο και όχι με την χρήση αυτοκινήτου.

Από αύριο στις 06.00 έως και 16 Μαρτίου – Για τα SMS

Στο SMS 2 και το SMS 3, εφιστούμε την προσοχή, ότι η μετακίνηση θα πραγματοποιείται είτε εντός δήμου, είτε εντός 2.000 χιλιομέτρων.

Στο SMS 6, αποκλειστικά πεζή ή με ποδήλατο. Κανείς σε όλη τη χώρα δε θα μπορεί να στείλει το 6 και να πάει σε άλλη περιοχή.

Στο SMS 4, τα ελεγκτικά όργανα θα ζητούν περαιτέρω διευκρινίσεις.

Ποιες περιοχές μπαίνουν στο «βαθύ κόκκινο»

Στο «βαθύ κόκκινο» μπαίνουν:

Αττική, Αχαΐα, Αρκαδία, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Λευκάδα εκτός Μεγανήσι, Φθιώτιδα, Αργολίδα, Κορινθία, Θεσπρωτία, Άρτα, Σάμος, Βοιωτία, Χίος, Αιτωλοακαρνανία, Ρόδος, Ηράκλειο και Εύβοια εκτός Σκύρου.

Όλες οι υπόλοιπες περιοχές σε όλη τη Ελλάδα μπαίνουν στο κόκκινο.

sms 2️⃣ η μετακίνηση θα πραγματοποιείται μόνο εντός του οικείου δήμου ή σε απόσταση έως 2 χιλιόμετρα.

sms 3️⃣ η μετακίνηση θα πραγματοποιείται μόνο εντός του οικείου δήμου ή σε απόσταση έως 2 χιλιόμετρα.

sms 4️⃣ στην μετακίνηση με τον κωδικό 4, τα ελεγκτικά όργανα θα ζητούν, όπως τόνισε ο υφυπουργός, επιπλέον αποδεικτικά, προκειμένου να διαπιστώνεται η επάρκεια της κατ’ εξαίρεση μετακίνησης για τους πολίτες

sms 6️⃣ η μετακίνηση θα πραγματοποιείται αποκλειστικά και μόνο πεζή ή με ποδήλατο