Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου: «Επιβεβαιωμένη η δίμηνη παράταση ΟΑΕΔ, ξεκινoύν οι πληρωμές»
Ρόδος

Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου: «Επιβεβαιωμένη η δίμηνη παράταση ΟΑΕΔ, ξεκινoύν οι πληρωμές»

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου αναφέρει τα εξής:

Οι πιέσεις του Σωματείου μας επιτελούς έφεραν αποτελέσματα!

Επιτέλους, 25 Φεβρουαρίου με δελτίο τύπου επιβεβαίωσε το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων την δίμηνη παράταση καταβολής της τακτικής επιδότησης ανεργίας, των επιδοτήσεων που έληξαν Ιανουάριο ή λήγουν εντός Φεβρουαρίου 2021.

Η δίμηνη παράταση αντιστοιχεί στο ποσό της τακτική επιδότησης ανεργίας – έως 798,5€ (399,25€ μηνιαίως), προσαυξανόμενο κατά 10% για κάθε προστατευόμενο μέλος.

Η καταβολή θα ολοκληρωθεί αυτόματα, με κατάθεση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων, χωρίς να απαιτείται καμία ενέργειά από μεριάς των άνεργων.

Δικαιούχοι, είναι μόνο όσοι παραμένουν άνεργοι (δηλαδή με ενεργό Δελτίο ανεργίας) κατά την περίοδο που αντιστοιχεί η παράταση και δεν έχουν επωφεληθεί από παρατάσεις της ίδιας επιδότησης. Επιδοτούμενοι άνεργοι που ξεκίνησαν να εργάζονται στο διάστημα της παράτασης, θα λάβουν ποσό αναλογικό, με βάση τις ημέρες ανεργίας τους.

Σε ότι αφορά τις ημερομηνίες, ανακοινώθηκε από τον ΟΑΕΔ ότι σήμερα Δευτέρα 1 Μάρτη ξεκινάνε οι καταβολές, του πρώτου μήνα παράτασης όσων επιδομάτων είχαν λήξει τέλος Ιανουαρίου.

Ο αγώνας του Σωματείου μας δεν σταματά εδώ, συνεχίζουμε με τον επόμενο στόχο, την παράταση της επιδότησης ανεργίας έως το άνοιγμα των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων.