Α. Καμπουράκης προς Β. Περίδη: “Ο σεβασμός απαιτεί δύο”
Δήμος

Α. Καμπουράκης προς Β. Περίδη: “Ο σεβασμός απαιτεί δύο”

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου δεν δικαιούται να παραποιεί, να υποκρύπτει, να έχει επιλεκτική μνήμη

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης αναφέρει τα εξής:

Ο Βασίλης Περίδης γνώριζε πάντα άριστα, όλες τις ενέργειες του Δημάρχου Ρόδου, και του Δήμου Ρόδου. Η απόφασή μας είναι να υπηρετούμε άοκνα και αδιάλειπτα το συμφέρον του Ροδιακού Λαού. Το συμφέρον του Ροδιακού λαού το οποίο, εδώ και χρόνια, εδώ και μήνες ειδικότερα, ζημιώνεται βάναυσα από ανάξιες σημασίας, αναρμόδιες και προσωπικού συμφέροντος αυθαίρετες, ατέρμονες συζητήσεις και συμπεριφορές καφενείου. Και αυτές τις ενέργειες ΔΕΝ δικαιούται κάποιος να παραποιεί ή να υποκρύπτει, όποτε …έχει επιλεκτική μνήμη.

Για πρώτη φορά (προφανώς και τελευταία), ανέλπιστα πληθωρικός σε δήθεν ευγένεια ο Φώτης Χατζηδιάκος, μου …χαρίζει νιάτα: Υπήρξα μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου από το 1992 έως το 2012. Χρόνο που δεν τον αποκαλείς σοβαρά ….«πολύ μικρό χρονικό διάστημα». Όμως η σοβαρότητα δεν κατακτάται ….όταν υπηρετείς τον πανικό, εις τον οποίο βρίσκεσαι.

Το κτηματολόγιο σήμερα ΔΕΝ έχει δικαίωμα να κλείνει και να καταδικάζει τον Ροδίτη σε αδυναμία δανειοδότησης, εκποίησης ακινήτου, ή αγοράς του. ΔΕΝ έχει δικαίωμα να λειτουργεί στην κατάσταση που βρίσκεται και να εξαναγκάζει του πολίτες να ανέχονται παραπήγματα στον κέντρο της Ρόδου, ούτε τριτοκοσμικές επικίνδυνες συνθήκες εργασίας και εξυπηρέτησης. Ούτε έχει δικαίωμα κανείς, όποια συμφέροντα και αν υπηρετεί, να προφασίζεται ότι δικαιούται να λέει, ό,τι όσα ΔΕΝ έκαναν κάποτε οι ίδιοι, του κ. Κώστα Σαρρή συμπεριλαμβανομένου, υποχρεούται να πράξει σήμερα ο διάδοχός του, όπως εκείνος τον «διατάζει». Οι Δημοκρατία για κάποιους συνεχίζει να αποτελεί a la carte τίτλο, προεκλογικού φυλλαδίου…

Πέραν όμως από ταπεινές προσεγγίσεις και θέσεις, μία είναι η ουσία και η αναγκαιότητα:

01. Στις 11 12 2019 το Κτηματολόγιο Ρόδου ζήτησε από την Τοπική Αυτοδιοίκηση Β’ και Α’ Βαθμού, εγγράφως την υποστήριξή της, στην άμεση

μεταστέγασή του. Και στην άμεση επισκευή των επικίνδυνων συνθηκών, όπου επικίνδυνα και απαράδεκτα αναγκαζόταν να λειτουργεί.

02. Το Σάββατο 05η Δεκεμβρίου 2020 και ακολούθως στις 10 12 2020 ο Δήμαρχος Ρόδου προσεκλήθη σε συναντήσεις, όπου ρητά και ξεκάθαρα του ζητήθηκε η δυνατότητα του Δήμου παροχής προσωρινής στέγης, για την άμεση επαναλειτουργία του κτηματολογίου (επισυνάπτονται φωτογραφίες).

03. Στις 14 12 2020 ο Δήμαρχος Ρόδου απέστειλε Επείγουσα επιστολή προς το κτηματολόγιο ρόδου, κοινοποιούμενη και στον πρόεδρο του Δικηγορικού συλλόγου (επισυνάπτεται η Α’ Επιστολή, με αντίγραφο της αποστολής)

04. Στις 16 12 2020 ο Δήμαρχος Ρόδου απέστειλε Επείγουσα επιστολή προς το κτηματολόγιο ρόδου, σε πλήρη συνεννόηση και κοινοποιούμενη βέβαια στον πρόεδρο του Δικηγορικού συλλόγου (επισυνάπτεται η Β’ Επιστολή, με αντίγραφο της αποστολής)

05. Διενεργείται αυτοψία στον ανακαινισμένο Χώρο και παραδίνονται όλα τα σχετικά σχέδια και έγγραφα, με την παρουσία του Προϊσταμένου της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου.

06. Η Αρμόδια Επιτροπή στις 23 12 2020 κρίνει κατάλληλο τον χώρο, υπό τις προϋποθέσεις 1 και 2, σχετικών εγγράφων που ζητά (επισυνάπτεται το σχετικό Πρακτικό της αρμόδιας επιτροπής).

07. Η Ελληνική Κυβέρνηση, ο Υπουργός Δικαιοσύνης κος Κ. Τσιάρας, ο Γενικός Γραμματέας κος Πάνος Αλεξανδρής, ο Περιφερειάρχης, ο Δήμος και οι κυβερνητικοί βουλευτές του Νομού, εξασφαλίζουν κονδύλια και ετοιμότητα υπηρεσιών αποκατάστασης, εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

08. Ακολουθούν 45 ημέρες, κατά τις οποίες προσωπικές ατζέντες αναρμοδίων, προκαλούν μηνυτήριες αναφορές προς διασφάλιση της σωματικής ακεραιότητας των εργαζομένων και των διερχομένων, αλλά και ….αδράνεια, όπου αναζητούνται «πρόθυμοι» για να ακυρώσουν,

όλα όσα Άριστα και Ορθά έπραξε η Κυβέρνηση, το Υπουργείο Δικαιοσύνης, η Περιφέρεια ΝΑ, και ο Δήμος Ρόδου.

Επαναλαμβάνω, «χωρίς φόβο και χωρίς πάθος», ότι οι σελίδες της ανικανότητας και της ατελέσφορης κακομοιριάς έλαβαν τέλος.