Σε δύο κεντρικά σημεία σε Κρεμαστή και Ρόδο οι έλεγχοι με rapid tests και την Παρασκευή
Περιφέρεια

Σε δύο κεντρικά σημεία σε Κρεμαστή και Ρόδο οι έλεγχοι με rapid tests και την Παρασκευή

Χ. Γιασιράνη: «Δίνουμε τη δυνατότητα και εύκολη πρόσβαση σε εκπαιδευτικούς και γονείς να εξετασθούν μαζικά και δωρεάν»
Το κλείσιμο σχολικής μονάδας στο νησί προκάλεσε την εύλογη ανησυχία εκπαιδευτικών και γονέων και το έντονο ενδιαφέρον για να εξετασθούν μαζικά και δωρεάν. Για τον σκοπό αυτό, και μετά από αιτήματα εκπαιδευτικών και γονέων, την Παρασκευή 05 Φεβρουαρίου ο ΕΟΔΥ, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τοποθετεί δύο Κινητές Ομάδες σε κεντρικά σημεία της Ρόδου για την εξυπηρέτηση τους, προκειμένου να εξετασθούν με τη μέθοδο των τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid tests).
Συγκεκριμένα, η μία κινητή μονάδα θα βρίσκεται στο Ακταίον, από τις 09:30 έως τις 14:30 και η άλλη στην Κρεμαστή, στην είσοδο της εκκλησίας Παναγίας Κρεμαστής, τις ίδιες ώρες, από τις 09:30 έως τις 14:30.
«Σχεδιάζουμε το καθημερινό πρόγραμμα δειγματοληψιών μαζί με τον ΕΟΔΥ για να καλύψουμε τις ανάγκες που παρουσιάζονται και να διασφαλίσουμε τη Δημόσια Υγεία. Ακούμε την κοινωνία και εργαζόμαστε με Ευθύνη για να παρέχουμε κάθε δυνατή διευκόλυνση στους πολίτες», επισημαίνει η Αντιπερειφερειάρχης Υγείας κ. Χαρούλα Γιασιράνη.