Η Samsung Display θα αναπτύξει rollable και συρόμενες οθόνες για το 2021
Επιστήμη - Τεχνολογία

Η Samsung Display θα αναπτύξει rollable και συρόμενες οθόνες για το 2021

Τα νέα έρχονται αφότου η LG και η Oppo αποκάλυψαν νέα smartphones με τυλιγόμενες οθόνες.

Η LG και η Oppo έχουν ήδη παρουσιάσει κάποιες τεχνολογίες rollable οθονών σε νέα smartphones, αλλά όπως δείχνουν τα πράγματα άλλος ένας σημαντικός παίκτης θα μπορούσε να εισέλθει στη συγκεκριμένη αγορά.

Ο ανώτερος αντιπρόεδρος της Samsung Display, Kwon-Young Choi, επιβεβαίωσε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης κερδών, ότι η εταιρία του θα ενισχύσει την παρουσία της στην αγορά των οθονών μέσω καινοτόμων τεχνολογιών όπως οι τυλιγόμενες και συρόμενες οθόνες. Το στέλεχος της Samsung Display δεν επιβεβαίωσε εάν αυτές οι οθόνες θα είναι πράγματι για smartphones, αλλά η Samsung έχει ήδη υποβάλει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας το 2019 για ένα κινητό τηλέφωνο που μοιάζει με τις προσπάθειες των LG και Oppo.

Η νοτιοκορεάτικη εταιρία έχει επίσης καταθέσει διπλώματα ευρεσιτεχνίας για τηλέφωνα με συρόμενες οθόνες. Πιο συγκεκριμένα, ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που κατατέθηκε το 2019 δείχνει μια οθόνη που μαζεύει προς τα κάτω και στο πίσω μέρος της συσκευής, αποκαλύπτοντας μια κάμερα selfie αλλά και τους αισθητήρες που βρίσκονται στην κορυφή. Ένα άλλο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που κατατέθηκε πέρυσι δείχνει ένα τηλέφωνο που μοιάζει περισσότερο με το Nokia N95, το οποίο έχει μηχανισμό κύλισης αλλά και οθόνη στην πίσω πλευρά.

samsung patent sliding screen

Φυσικά, δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι η Samsung θα κυκλοφορήσει τέτοιου είδους smartphones, καθώς η Samsung Display θα μπορούσε θεωρητικά να αναπτύσσει τεχνολογίες οθονών για άλλους κατασκευαστές. Ωστόσο, οι καταχωρήσεις διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας δείχνουν σαφώς ότι η Samsung σκέφτεται τουλάχιστον αυτούς τους τύπους οθόνης, οπότε δεν θα είναι έκπληξη αν τελικά κατασκευάσει ένα τέτοιο smartphone.

insomnia.gr