Οι «ξενοδόχοι» ναρκέμποροι και τα 300 κιλά κοκαΐνης
Αστυνομικό

Οι «ξενοδόχοι» ναρκέμποροι και τα 300 κιλά κοκαΐνης

«Πολυεθνικές» είναι οι διαστάσεις της υπόθεσης ναρκωτικών που εξιχνίασε στη Θεσσαλονίκη η Δίωξη, κατάσχοντας πάνω από 300 κιλά καθαρής κοκαΐνης και συλλαμβάνοντας τρία άτομα, ενώ ακόμη ένα αναζητείται.

Η επιχείρηση διεξήχθη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μετά από πληροφορία των αρχών για άφιξη ενός κοντέινερ με μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης, προερχόμενο πιθανότατα από τη Λατινική Αμερική.

Οι δύο Αλβανοί, που εκτιμάται ότι είχαν ηγετικό ρόλο στο κύκλωμα, είχαν φτάσει στην πόλη, προκειμένου να συναντηθούν με τους Κροάτες συνεργούς τους, οι οποίοι είχαν ήδη παραλάβει το φορτίο και βρίσκονταν στη Θεσσαλονίκη από τα μέσα Ιανουαρίου.

Το ραντεβού έγινε σε διαμέρισμα Airbnb στο κέντρο της συμπρωτεύουσας, το οποίο είχαν μισθώσει οι δύο τελευταίοι και στο σημείο επενέβησαν οι αστυνομικοί που παρακολουθούσαν τις κινήσεις των υπόπτων

Από τους τρεις δράστες, ο ένας Κροάτης κατάφερε να διαφύγει, καθώς «καταρριχήθηκε» από τον έκτο όροφο και συνέχεια πήδηξε από ύψος 10 – 15 μέτρων. Από τις αστυνομικές πηγές δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο ο καταζητούμενος να έχει τραυματιστεί.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι δράστες δεν είχαν ποινικό μητρώο. Οι δύο Αλβανοί μάλιστα (ο ένας φέρει ελληνικό διαβατήριο) δραστηριοποιούνταν σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις στη Ρόδο.

Σύμφωνα με υπολογισμούς της ΕΛ.ΑΣ., η μεγάλη ποσότητα του καθαρού προϊόντος συνεπάγεται ότι μετά από προσμίξεις θα τριπλασιαζόταν, αποφέροντας στο κύκλωμα κέρδη άνω των 100 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ. υπάρχει η υποψία ότι θα ακολουθούσε και δεύτερο φορτίο από τη Λατινική Αμερική, το οποίο, ωστόσο, πιθανολογείται ότι θα αλλάξει πορεία μετά την εξέλιξη της υπόθεσης.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, σε συνεργασία με το γραφείο D.E.A. Αθηνών και τα Τμήματα Άμεσης Επέμβασης και Δίωξης Ναρκωτικών Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Εις βάρος των συλληφθέντων ασκήθηκε ποινική δίωξη για διακεκριμένη περίπτωση διακίνησης, αποθήκευσης και μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών, όπως επίσης για εγκληματική συμμορία και κατά περίπτωση για αντίσταση.

Παραπέμφθηκαν στην 7η Τακτική Ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, από την οποία πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Τρίτη και μέχρι τότε παραμένουν υπό κράτηση.

 

Πηγή Kathimerini.gr