Χάρτης κορονοιού rodostoday.gr
Δωδεκάνησα

Κορωνοϊός: Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στις 4 μοναδικές περιφέρειες της Ευρώπης με πράσινο χρώμα!

ECDC: Μοναδική χώρα στην Ευρώπη η Ελλάδα με «πράσινες» περιοχές κορωνοϊού

Επίσης, η Ελλάδα βρίσκεται ανάμεσα στις χώρες με τα λιγότερα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους για την ίδια χρονική περίοδο

Μια αισιόδοξη νότα για το μέλλον της πανδημίας στη χώρα μας, αποτελεί η έκθεση του ECDC, του ευρωπαϊκού κέντρου ελέγχου λοιμώξεων, σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στην Ευρώπη, που έχει «πράσινη» περιοχή, σε ό,τι αφορά στα κρούσματα κορωνοϊού. Τα θετικά επιδημιολογικά δεδομένα των τελευταίων ημερών στη χώρα μας αποτυπώνονται στον χάρτη του ECDC, αποδεικνύοντας ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε πολύ καλύτερη κατάσταση από τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης και φυσικά της ΕΕ.

Στον παρακάτω χάρτη που αφορά στο συνδυαστικό δείκτη τεστ, νέων κρουσμάτων και δείκτη θετικότητας για την περίοδο από 1 έως 14 Ιανουαρίου, η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα που έχει περιοχές της στο «πράσινο» και το μεγαλύτερο μέρος της είναι στο «κίτρινο», όταν η συντριπτική πλειονότητα των ευρωπαϊκών χωρών παραμένει στο «κόκκινο». Συγκεκριμένα, στο «πράσινο» βρίσκονται περιοχές της Ηπείρου, τα νησιά του Ιονίου και των Κυκλάδων και τα Δωδεκάνησα.

ecdc-koronoios-ellada-kroysmata.png

Στο «πράσινο» βρίσκεται, εξάλλου, ολόκληρη η Ελλάδα και στο χάρτη με το δείκτη θετικότητας, με το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης να παραμένει στο «κίτρινο». Αυτό σημαίνει ότι στο σύνολο της επικράτειας ο δείκτης θετικότητας βρίσκεται κάτω του ορίου συναγερμού του 4%, αντίθετα με την υπόλοιπη Ευρώπη.

Επίσης, η Ελλάδα βρίσκεται ανάμεσα στις χώρες με τα λιγότερα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους για την ίδια χρονική περίοδο.