Η Microsoft σχεδιάζει μία τεράστια αναβάθμιση στο περιβάλλον των Windows
Επιστήμη - Τεχνολογία

Η Microsoft σχεδιάζει μία τεράστια αναβάθμιση στο περιβάλλον των Windows

Η αμερικανική εταιρία θέλει να τονίσει πως «Τα Windows έχουν επιστρέψει».

Η Microsoft ετοιμάζεται να αναζωογονήσει την αισθητική των Windows για να επισημάνει στους χρήστες με κάθε τρόπο πως τα Windows επέστρεψαν καλύτερα από ποτέ. Αυτό σύμφωνα με μία τελευταία αγγελία εργασίας που δημοσίευσε η Microsoft, στην οποία αναζητείται μηχανικός λογισμικού (Software Engineer) για την ομάδα του Windows Core User Experience. Η αγγελία έγραφε:

Σε αυτήν την ομάδα θα συνεργαστείτε με τους βασικούς μας συνεργάτες σε Surface και OEM συσκευές για να ενορχηστρώσετε και να παραδώσετε μία τεράστια οπτική αναβάθμιση της Windows εμπειρίας, να επισημάνετε στους πελάτες μας ότι τα Windows έχουν επιστρέψει (Windows is BACK) και να διασφαλίσετε ότι τα Windows θεωρούνται η καλύτερη εμπειρία λειτουργικού συστήματος για τους πελάτες.

Η Microsoft προέβη στην αθόρυβη αφαίρεση των παραπάνω αναφορών (αυτές που έλεγαν για τεράστια οπτική αναβάθμιση), αφού αρκετοί χρήστες τις εντόπισαν το προηγούμενο σαββατοκύριακο. Ενώ η Microsoft υπόσχεται εδώ και χρόνια μία γενική αναθεώρηση της αισθητικής των Windows 10 χάρη στη νέα σχεδιαστική της γλώσσα Fluent Design, οι φήμες υποδηλώνουν πως η εταιρία σχεδιάζει μεγάλες αλλαγές στο περιβάλλον χρήστη που θα ξεκινήσουν να γίνονται διαθέσιμες αργότερα φέτος.

microsoft-sarotiki-optiki-anazoogonisi-windows-10-2.jpg.8aa1e17a05f5a594592d49e5a33f9c96.jpg

Οι παραπάνω αλλαγές έχουν την κωδική ονομασία Sun Valley και τις εντόπισε για πρώτη φορά η ιστοσελίδα Windows Central τον περασμένο Οκτώβριο. Η Microsoft αναμένεται να κάνει αρκετές αλλαγές στο μενού Έναρξη (Start Menu), στην Εξερεύνηση Αρχείων (File Explorer) αλλά και στις ενσωματωμένες εφαρμογές των Windows 10 ώστε να εκσυγχρονίσει το UI. Ορισμένες αλλαγές που αφορούν το UI έχουν να κάνουν με τους διάφορους ρυθμιστικούς διακόπτες (sliders), τα κουμπιά (buttons) και τα στοιχεία ελέγχου (controls) που βρίσκονται στις περισσότερες εφαρμογές των Windows. Η Microsoft πάντως εργάζεται επίσης και στη βελτίωση της εμπειρίας σε λειτουργία tablet και πιο συγκεκριμένα στον τρόπο εναλλαγής μεταξύ ποντικιού/trackpad και οθόνης αφής σε συσκευές Surface.

Ο επικεφαλής αυτής της προσπάθειας από τον περασμένο Οκτώβριο είναι ο Panos Panay, ο οποίος είναι επικεφαλής και στο τμήμα των Surface συσκευών. Καθώς η πανδημία απογείωσε τη χρήση Windows, ίσως η Microsoft να είναι πιο έτοιμη από ποτέ ώστε να δώσει στο λειτουργικό της σύστημα την εμπειρία χρήσης που υποσχόταν εδώ και χρόνια.

insomnia.gr