Τίτλοι τέλους για το FarmVille ύστερα από 11 χρόνια

Τίτλοι τέλους για το FarmVille ύστερα από 11 χρόνια

Με το τέλος υποστήριξης του Adobe Flash σε browsers και facebook, ήρθε και το επικείμενο τέλος του παιχνιδιού

Μετά από 11 χρόνια λειτουργίας, το δημοφιλές παιχνίδι του facebook, FarmVille, έφτασε στο τέλος του. Η ανακοίνωση από τη Zynga για την διακοπή υποστήριξης έγινε στις αρχές Σεπτεμβρίου και, με την έναρξη του νέου έτους, το παιχνίδι επισήμως δεν υποστηρίζεται.

Το FarmVille έγινε τεράστια επιτυχία όταν κυκλοφόρησε για πρώτη φορά πριν από χρόνια στο facebook, το μακρινό 2009. Στο αποκορύφωμά του, το παιχνίδι έφτασε συνολικά 32 εκατομμύρια παίκτες. Κάποιος θα μπορούσε να συσχετίσει το FarmVille ως μια πρώιμη έκδοση του Animal Crossing: New Horizons, όπου οι παίκτες προσκαλούσαν φίλους για να επιδείξουν το αγρόκτημά τους και την πρόοδο που είχαν σημειώσει, ενώ μπορούσαν να συνεργαστούν. Ήταν η επιτομή του casual gaming όταν κυκλοφόρησε.

Ωστόσο, το κλείσιμο του FarmVille δεν οφείλεται σε μειωμένους χρήστες ή κάτι παρόμοιο. Το Adobe Flash, η δημοφιλής πλατφόρμα που χρησιμοποιείται συχνά για κινούμενα σχέδια και διαδικτυακά βιντεοπαιχνίδια, έχει διακοπεί πλήρως και δεν υποστηρίζεται πλέον σε browsers όπως και facebook. Δυστυχώς το FarmVille ήταν από αυτά τα παιχνίδια που έπρεπε να φύγουν μαζί με το Adobe Flash. Η Zynga πιθανότατα είχε την ευκαιρία να αναβαθμίσει το παιχνίδι ώστε να συνεχιστεί, αλλά αποφάσισαν ότι ήταν καλύτερο να τερματιστεί. Για τους φίλους του παιχνιδιού που θέλουν να δούνε τη συνέχεια, υπάρχει η εναλλακτική λύση του FarmVille 2, μαζί με τις δύο επεκτάσεις του : FarmVille 2: Country Escape και FarmVille 2: Tropic Escape.

Από την άλλη, η Zynga ανακοίνωσε πως στο μέλλον θα δούμε το FarmVille 3, αλλά ακόμα δεν έχει καθοριστεί κάποια ημερομηνία κυκλοφορίας. Ο υπόλοιπος κατάλογος παιχνιδιών της Zynga θα πρέπει να παραμείνει άθικτος, καθώς τα άλλα παιχνίδια της δεν χρησιμοποιούν το Adobe Flash. Είναι όμως μια θλιβερή μέρα για αρκετούς, καθώς πολλά δημοφιλή διαδικτυακά παιχνίδια έχουν χρησιμοποιήσει το Adobe Flash, όπως το Club Penguin, το Bloons TD5, το Crimson Room και άλλα.

Είναι κρίμα που βλέπουμε τέτοια παιχνίδια να κλείνουν παρόλο που ήταν τόσο δημοφιλή κάποια στιγμή. Ενώ υπάρχουν παιχνίδια που είναι αξιοπρεπώς κοντά στο FarmVille, όπως το Animal Crossing ή το Stardew Valley, κανένα παιχνίδι δεν πρόκειται να φτάσει το επίπεδο που έφτασε το FarmVille. Όταν κυκλοφόρησε, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήταν ακόμα στην αρχή τους με αποτέλεσμα το FarmVille να γνωρίσει τεράστια επιτυχία, αλλά με τα κοινωνικά δίκτυα που υπάρχουν πλέον, είναι δύσκολο να υπάρξει ξανά κάτι τόσο ενωτικό όπως είδαμε με την κυκλοφορία του FarmVille. Αλλά αυτό που μπορεί να κάνει τους παίκτες του χαρούμενους, είναι ότι το FarmVille 3 είναι καθ’ οδόν

insomnia.gr

Please follow and like us: