Συνεχίζεται το σχέδιο παράδοσης rapid tests από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
Περιφέρεια Ρόδος

Συνεχίζεται το σχέδιο παράδοσης rapid tests από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Παράδοση φορτίου στο Λιμενικό Σώμα Δωδεκανήσου
Τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid tests) παρέδωσε σήμερα ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου, Χρήστος Ευστρατίου στο Λιμενικό Σώμα, για την υποβοήθηση του έργου του, από τη μεγάλη προμήθεια rapid tests, στην οποία προχώρησε η Περιφέρεια, με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου, στο πλαίσιο της λήψης μέτρων για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού στην κοινότητα.
Σύμφωνα με την απόφαση αυτή, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έκρινε κατεπείγουσα και επιτακτική την ανάγκη να προμηθεύσει με τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου COVID-19 τις δομές υγείας σε όλα τα νησιά και νευραλγικούς φορείς και υπηρεσίες, για την πραγματοποίηση δωρεάν, χωρίς καμία επιβάρυνση για τους πολίτες, εύκολων διαγνωστικών ελέγχων, που δίνουν αποτελέσματα εντός 10 λεπτών.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου, Χρήστος Ευστρατίου παρέδωσε σήμερα 500 rapid tests στο Λιμενικό Σώμα Δωδεκανήσου, ενώ ποσότητες rapid tests έχουν ήδη παραλάβει, με προτεραιότητα στα μικρότερα, τα νησιά Καστελλόριζο, Αστυπάλαια, Κάλυμνος, Λέρος, Πάτμος, Λειψοί, Αγαθονήσι, Κάσος, Κάρπαθος, Ανάφη, Σίκινος, Φολέγανδρος, Ίος, Κίμωλο, Σίφνος, Σέριφος, Κέα, Κύθνος, Δονούσα, Αμοργός, Κουφονήσι, Σχοινούσα, Ηρακλειά και Αντίπαρος, καθώς και η 95 ΑΔΤΕ.
«Το Λιμενικό Σώμα επιχειρεί καθημερινά σε όλο το φάσμα του εύρους των αρμοδιοτήτων του. Τόσο στην πρώτη όσο και στη δεύτερη φάση κάνουμε ό,τι που περνάει από το χέρι μας, για να προστατεύσουμε την επιχειρησιακή δυνατότητα των στελεχών του. Δωρεάν, με εύκολη πρόσβαση έλεγχοι για τον κορωνοϊό, που δίνουν τα αποτελέσματα εντός 10 λεπτών, είναι σε αυτή τη φάση μία πολύ σημαντική δράση για τον περιορισμό της πανδημίας», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Ευστρατίου.