Συνεχίζεται το σχέδιο παράδοσης rapid tests από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
Περιφέρεια

Συνεχίζεται το σχέδιο παράδοσης rapid tests από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Ένα ακόμα φορτίο παραδόθηκε στην 95 ΑΔΤΕ στο πλαίσιο της λήψης μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19
Σημαντική πτυχή της προσπάθειας για την αντιμετώπιση της πανδημίας και τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού στην κοινότητα είναι η εκτίμηση του λεγόμενου «δείκτη θετικότητας». Για τον λόγο αυτό, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με απόφαση του Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου, που ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή, έκρινε κατεπείγουσα και επιτακτική την ανάγκη να προμηθεύσει με τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου COVID-19 τις δομές υγείας σε όλα τα νησιά και τους αρμόδιους φορείς, για την πραγματοποίηση δωρεάν, χωρίς καμία επιβάρυνση για τους πολίτες, εύκολων διαγνωστικών ελέγχων, που δίνουν αποτελέσματα εντός 10 λεπτών.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου, Χρήστος Ευστρατίου παρέδωσε σήμερα επιπλέον 1.000 rapid tests στην 95 ΑΔΤΕ. Το υλικό παρέλαβε ο Συνταγματάρχης Διευθυντής της Διεύθυνσης Υγειονομικού της 95 ΑΔΤΕ, Σπυρίδωνας Παυλάτος.
Τελευταία παράδοση τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου, η 95 ΑΔΤΕ είχε παραλάβει από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ξανά πριν από ένα μήνα περίπου, ενώ παραδόσεις έχουν ήδη προηγηθεί, αρχής γενομένης από τα μικρά νησιά της Περιφέρειας, σε Καστελλόριζο, Αστυπάλαια, Κάλυμνο, Λέρο, Πάτμο, Λειψούς, Αγαθονήσι, Κάσο, Κάρπαθο, Ανάφη, Σίκινο, Φολέγανδρο, Ίο, Κίμωλο, Σίφνο, Σέριφο, Κέα, Κύθνο, Δονούσα, Αμοργό, Κουφονήσι, Σχοινούσα, Ηρακλειά και Αντίπαρο.
«Όλα αυτά είναι τεστ που διεξάγονται απρόσκοπτα, δωρεάν, χωρίς καμία επιβάρυνση για τους πολίτες και δίνουν τα αποτελέσματα εντός 10 λεπτών, είναι μία πάρα πολύ σημαντική δράση για τον περιορισμό της πανδημίας για τους επόμενους μήνες», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Ευστρατίου.