Η συνδρομή για το Full-Self Driving της Tesla έρχεται αρχές του 2021

Δεδομένου ότι δεν θα υπάρξουν άλλες καθυστερήσεις, ο Elon Musk είπε πως το Full-Self Driving θα είναι διαθέσιμο σύντομα.

Η Tesla φέρνει τους οδηγούς όλο και πιο κοντά στο νέο λογισμικό Full-Self Driving. Αν και το όνομα του λογισμικού θα κάνει τους περισσότερους να σκεφτούν πως μιλάμε για ένα αυτοκίνητο το οποίο κινείται εντελώς αυτόνομα, δεν κάνει αυτό. Ο οδηγός θα πρέπει να έχει την προσοχή του στο δρόμο ενώ κάποιες φορές θα χρειάζεται να πάρει και τον έλεγχο του οχήματος, όπως δηλαδή έκανε και πριν το Full-Self Driving. Αντιθέτως, το νέο λογισμικό έρχεται να ξεκλειδώσει κάποιες λειτουργίες όπως το Auto Lane Change (αυτόματη αλλαγή λωρίδας), το Autopark (αυτόματο παράλληλο ή κάθετο παρκάρισμα) αλλά και τη δυνατότητα αυτόματης ακινητοποίησης στα κόκκινα φανάρια.

Ο Elon Musk ανακοίνωσε μέσω Twitter με αφορμή την ερώτηση ενός χρήστη πως η μηνιαία συνδρομή για το νέο λογισμικό θα γίνει διαθέσιμη στις αρχές του νέου έτους. Αν και οι αρχικές προβλέψεις της Tesla στόχευαν για το τέλος του 2020, αυτό τελικά δεν μπορεί να συμβεί.

Με τη μηνιαία συνδρομή του Full-Self Driving οι οδηγοί θα μπορούν να δοκιμάσουν αρχικά τις νέες αυτόνομες δυνατότητες του αυτοκινήτου τους και έπειτα αν το επιθυμούν να αγοράσουν το πακέτο με μία εφάπαξ πληρωμή των $10.000. Η συνδρομή θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για όσους έχουν αυτοκίνητο Tesla μέσω leasing ή απλά δεν πιστεύουν πως το Full-Self Driving αξίζει το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό που ζητά η αμερικανική εταιρία. Ποσό το οποίο πενταπλασιάστηκε πρόσφατα με την κυκλοφορία της beta έκδοσης, από τα $2000 που κόστιζε αρχικά.