Πέμπτη, Μάι 6

Η εταιρεία ήδη επιβεβαίωσε πως τα πρώτα κινητά με Harmony OS θα κυκλοφορήσουν το 2021, όμως δεν ανέφερε ποια θα είναι αυτά, ενώ παράλληλα κυκλοφόρησε beta έκδοση του λειτουργικού για προγραμματιστές.

Μετά την κυκλοφορία του σε έκδοση beta για προγραμματιστές στην Κίνα μόλις λίγες ημέρες πριν, το Harmony OS φαίνεται πως θα συνοδεύει και επίσημα τα επερχόμενα Huawei P50, βάσει πληροφοριών του κινεζικού Sina Tech. Το κινεζικό ειδησεογραφικό site αναφέρει πως, σύμφωνα με πηγές, η σειρά P50 θα κυκλοφορήσει με το Harmony OS της Huawei, κάτι που αν ισχύει για όλα τα μοντέλα τότε το λειτουργικό της κινεζικής εταιρείας θα εμφανιστεί σε όλες τις εκδόσεις των flagship της.

Η Huawei έχει ήδη επιβεβαιώσει πως οι πρώτες συσκευές με Harmony OS αναμένεται να κυκλοφορήσουν το 2021, όμως δεν ανέφερε ποια μοντέλα θα διαθέτουν το λογισμικό της ούτε αν θα διατίθεται μονάχα σε συγκεκριμένες αγορές, π.χ. της Κίνας.

Με τη σχέση μεταξύ Huawei και Google να μη δείχνει να καλυτερεύει σύντομα και το μερίδιο αγοράς που κατέχει η Huawei στην Ευρώπη να μικραίνει συνεχώς, η μετάβαση σε ένα εντελώς δικό της λογισμικό για smartphones και tablets πιθανότατα αποτελεί κίνηση για να θωρακίσει το μέλλον της. Το Play Store και τα Google Mobile Services συνεχίζουν να απουσιάζουν από τις συσκευές της Huawei και κανείς δεν ξέρει αν θα αλλάξει αυτό, πόσο μάλλον το πότε. Επομένως, η κινεζική εταιρεία φαίνεται να προετοιμάζεται για ένα μέλλον δίχως Google σε οποιοδήποτε τομέα.

Όπως έχει αναφερθεί παλαιότερα, το λειτουργικό σύστημα της Huawei είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να κάνει εύκολη τη μετατροπή εφαρμογών Android για Harmony OS, οπότε πρακτικά θα μπορεί να έχει παρομοίου μεγέθους υποστήριξη εφαρμογών με ενός Android smartphone.

Οι συσκευές που υποστηρίζουν το Harmony OS 2.0 σε beta μορφή είναι οι εξής:

  • Huawei P40 (ANA-AN00)
  • Huawei P40 Pro (ELS-AN00)
  • Huawei Mate 30 (TAS-AL00)
  • Huawei Mate 30 5G (TAS-AN00)
  • Huawei Mate 30 Pro (LIO-AL00)
  • Huawei Mate 30 Pro 5G (LIO-AN00)
  • Huawei MatePad Pro (MRX-AL19)
  • Huawei MatePad Pro 5G (MRX-W09)
  • Huawei MatePad Pro Wi-Fi (MRX-AN19)

Τέλος, όπως φαίνεται σε βίντεο όπου εμφανίζεται η πρόσφατη beta έκδοση του Harmony OS 2.0, το περιβάλλον χρήστη δε διαφέρει πολύ από το -βασισμένο σε Android- EMUI 11 της Huawei.

Πηγή: insomnia.gr

Comments are closed.