Επίσκεψη στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου της Υφυπουργού Εργασίας Δόμνας Μιχαηλίδου
Περιφέρεια

Επίσκεψη στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου της Υφυπουργού Εργασίας Δόμνας Μιχαηλίδου

Η στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων των νησιών του Νοτίου Αιγαίου, στο επίκεντρο της συζήτησης, κατά την επίσκεψη της Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνας Μιχαηλίδου στην Περιφέρεια
Την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα πρόνοιας και κοινωνικής αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου, δέχτηκε χθες το απόγευμα στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος. Η κα Μιχαηλίδου η οποία βρίσκεται στη Ρόδο, επισκέφθηκε νωρίτερα κοινωνικές δομές του νησιού και ενημερώθηκε για την λειτουργία τους.
Στην διάρκεια της συνάντησης, στην οποία συμμετείχαν οι βουλευτές Βασίλης Υψηλάντης και Γιάννης Παππάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου, Χρήστος Ευστρατίου και η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας, Κοινωνικής Μέριμνας και Κοινωνικών Παντοπωλείων, Χαρούλα Γιασιράνη, συζητήθηκαν θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της κας Μιχαηλίδου.
Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε την Υφυπουργό για το πρόγραμμα της Περιφέρειας , με σκοπό την ενίσχυση των κοινωνικών δομών σε όλα τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, διοχετεύοντας σε υποδομές και δράσεις ένα μεγάλο μέρος των ευρωπαϊκών πόρων μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020, διασφαλίζοντας έτσι τη βιωσιμότητα και τη λειτουργικότητα των δομών αυτών σε βάθος χρόνου.
Όπως τόνισε ο κ. Χατζημάρκος, πάγια προτεραιότητα της Περιφερειακής Αρχής είναι η στήριξη και ενίσχυση της κοινωνίας των νησιών και ιδιαίτερα των ευάλωτων και ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, με τις ανάγκες να έχουν αυξηθεί κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια, ως συνέπεια της πολυετούς οικονομικής κρίσης που προηγήθηκε, αλλά και των κοινωνικών συνθηκών που έχει διαμορφώσει η πανδημία covid 19.
Δεδομένης της ιδιαιτερότητας του πολυνησιωτικού χαρακτήρα του Νοτίου Αιγαίου και των αυξημένων αναγκών που συνεπάγεται, ο Περιφερειάρχης έθεσε το ζήτημα της υποστελέχωσης και ζήτησε από την Υφυπουργό την ενίσχυση των υπηρεσιών της Περιφέρειας με επαρκές προσωπικό, ούτως ώστε να είναι σε θέση να καλύψει τις ανάγκες των 50 κατοικημένων νησιών, Κυκλάδων και Δωδεκανήσου.