Η Samsung επιβεβαιώνει πως πιο προσιτά αναδιπλούμενα κινητά είναι καθ' οδόν για το 2021
Επιστήμη - Τεχνολογία

Η Samsung επιβεβαιώνει πως πιο προσιτά αναδιπλούμενα κινητά είναι καθ’ οδόν για το 2021

Πιο οικονομικές προτάσεις στην κατηγορία των αναδιπλούμενων smartphone από τη Samsung το 2021.

Το 2020 φαίνεται να πέρασε χωρίς πολλά ζητήματα για τις συσκευές της και με τη χρονιά να φτάνει στο τέλος της, άρχισε να κάνει αναφορές για το τι θα μας περιμένει στο μέλλον. Σε ένα blog post που δημοσιεύθηκε σήμερα, ο TM Roh της Samsung έκανε μια σύντομη ανασκόπηση για το 2020, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι αναφέρθηκε σε σημαντικά σχέδια της στρατηγικής που θα ακολουθήσει η Samsung μέσα στο 2021.

Ίσως η σημαντικότερη πληροφορία είναι η επιβεβαίωση πως υπάρχουν σχέδια να μεταφέρουν τις πιο αγαπημένες λειτουργίες της σειράς Galaxy Note σε άλλες συσκευές της οικογενείας Galaxy. Αυτό είναι η μεγαλύτερη ένδειξη μέχρι τώρα, ότι η σειρά των επερχόμενων Galaxy S21 θα είναι συμβατές με το S-Pen, μια αλλαγή που έχει συζητηθεί αρκετά το τελευταίο καιρό και προμηνύει το τέλος της σειράς Galaxy Note. Συμπτωματικά, oι παρατηρήσεις του Roh συνδυάζονται με αναφορές που δείχνουν ότι το premium μοντέλο Galaxy S21 Ultra θα υποστηρίζει S-Pen αλλά χωρίς να έχει συγκεκριμένο αποθηκευτικό χώρο – κάτι που μπορεί να προκαλέσει πονοκέφαλο στο θέμα αποθήκευσης.

Ο TM Roh επίσης επιβεβαίωσε πως η Samsung θέλει να επεκτείνει τη γκάμα αναδιπλούμενων κινητών, κάτι που βγάζει νόημα βάση των πωλήσεων μέσα στο 2020. Από τον περασμένο Φεβρουάριο ακόμα με την ανακοίνωση του Galaxy Z Flip, είδαμε ένα smartphone δυνατότερο και οικονομικότερο από τον ανταγωνισμό. Αργότερα με την κυκλοφορία του Galaxy Z Fold 2 τον Σεπτέμβριο, είδαμε διορθώσεις σε πολλά από τα προβλήματα που υπέφερε η πρώτη γενιά Galaxy Fold και είχε θετική αποδοχή. Για το 2021 λοιπόν, η εταιρεία φαίνεται να ετοιμάζει συνολικά 4 νέα αναδιπλούμενα smartphones – δύο Z Fold και δύο Z Flips – που δείχνει μια αποφασιστική κίνηση για να καθιερώσει τις συσκευές αυτές στο μέλλον της αγοράς.

Η Samsung ήταν σίγουρα μια από τις πρώτες εταιρείες που δοκίμασαν τα νερά στο συγκεκριμένο χώρο, αλλά αυτό που κρατούσε πολλούς από το να τα δοκιμάσουν ήταν πάντα η τιμή. Για την ώρα ακόμα και το φθηνότερο αναδιπλούμενο smartphone αγγίζει την τιμή μας ναυαρχίδας, αλλά ίσως να αλλάξει σύντομα αυτό. Ο TM Roh τόνισε πως στόχος τους είναι να κάνουν τα κινητά πιο προσβάσιμα για το 2021, κάτι που δείχνει πρόθεση για παραγωγή τουλάχιστον μιας φθηνότερης συσκευής για να μεγαλώσει η αγορά.

Παρόλο που είναι η πρώτη φορά που η Samsung επισήμως επιβεβαίωσε τα σχέδιά της, είναι δυστυχώς αρκετά ελλιπείς σε λεπτομέρειες. Βέβαια δεν θα χρειαστεί να περιμένουμε πολύ, καθώς η Samsung θα έχει μια σχετική συνέντευξη τύπου ως μέρος της επερχόμενης CES 2021.

Πηγή: insomnia.gr