Το Disney+ ξεπέρασε τους 86 εκατομμύρια συνδρομητές και προχωρά σε αύξηση της συνδρομής
Επιστήμη - Τεχνολογία

Το Disney+ ξεπέρασε τους 86 εκατομμύρια συνδρομητές και προχωρά σε αύξηση της συνδρομής

Η πλατφόρμα streaming ταινιών και σειρών σημείωσε ένα εκπληκτικό νούμερο, δεδομένου ότι μετράει κάτι περισσότερο από ένα χρόνο ζωής ενώ σε πολλές αγορές δεν έχει ακόμη κυκλοφορήσει.

Το Disney+ πλέον μετρά 86 εκατομμύρια συνδρομητές, όπως ανακοίνωσε ο Bob Chapek, CEO της Disney, ξεπερνώντας κατά πολύ τις προσδοκίες της εταιρείας.

Δεδομένου ότι η υπηρεσία λανσαρίστηκε το Νοέμβριο του 2019 και σε περιορισμένο αριθμό χωρών, το επίτευγμα φαντάζει ακόμη μεγαλύτερο. Αν αναλογιστεί κανείς ότι το Netflix έφτασε σε παρόμοιο μέγεθος βάσης συνδρομητών το 2016, αρκετά χρόνια μετά το λανσάρισμά του, τότε μοιάζει σχεδόν ανήκουστο. Βέβαια, το Netflix πλέον έχει περίπου 200 εκατομμύρια συνδρομητές παγκοσμίως.

Οι αρχικές εκτιμήσεις της εταιρείας προέβλεπαν την επίτευξη του στόχου έως το 2024, όμως σίγουρα όχι σε μόλις ένα χρόνο. Αναμφίβολα, η τρέχουσα κατάσταση με την πανδημία συνέβαλλε σε αυτό και είναι κάτι που κανείς δε θα μπορούσε να είχε προβλέψει.

Το περιεχόμενο που προσφέρει η υπηρεσία επηρεάστηκε από τα κλειστά σινεμά κι έτσι υπήρχαν αρκετές εκπλήξεις. Πέρα από το The Mandalorian, τη σειρά Star Wars που έχει κερδίσει το κοινό, ταινίες όπως το Hamilton που αναμενόταν να κυκλοφορήσει σε κινηματογράφους εν τέλει ήταν διαθέσιμη στο Disney+ από την πρώτη ημέρα. Αντίστοιχα και η Mulan, η οποία κυκλοφόρησε μεν στην υπηρεσία μετά τους κινηματογράφους όμως έναντι ποσού πρόσθετου της συνδρομής, προτού γίνει διαθέσιμη για κάθε συνδρομητή.

Ολοκαίνουριο υλικό, με τη μορφή ταινιών και σειρών Disney, Star Wars και Marvel θα έρχεται σταδιακά τα επόμενα χρόνια στην υπηρεσία κι έτσι υπολογίζεται ότι η επόμενη χρονιά θα έχει ακόμη περισσότερα να προσφέρει στους χρήστες. Το The Mandalorian, που από τον Οκτώβριο κυκλοφόρησε τη δεύτερη σεζόν του, σημείωσε ρεκόρ σε νούμερα τηλεθέασης στις ΗΠΑ.

Ανακοινώθηκε επίσης πως οι συνδρομητικές υπηρεσίες Hulu και ESPN Plus έφτασαν τους 38.8 εκατομμύρια και 11.5 εκατομμύρια συνδρομητές αντίστοιχα, διαμορφώνοντας έτσι το σύνολο των 137 εκατομμυρίων συνδρομητών σε υπηρεσίες της Disney.

Σύμφωνα με τια ανακοινώσεις της Disney, οι επενδύσεις στις streaming πλατφόρμες της εταιρείας θα εκτοξευθούν τα επόμενα χρόνια, με στόχο τη κερδοφορία μέσα στο 2024. Παράλληλα η εταιρεία ανακοίνωσε και την πρώτη αύξηση στη μηνιαία συνδρομή του Disney Plus κατά €2 σε όσες ευρωπαικές χώρες έχει παρουσία, με αυτή να διαμορφώνεται πλέον στα €7,99.

Με το Netflix και το HBO Max της Warner Bros. να κάνουν σημαντικές κινήσεις για να ενισχύσει τις αντίστοιχες υπηρεσίες τους, ο ανταγωνισμός αναμένεται να είναι έντονος μέσα στο 2021. Στην Ελλάδα το Disney Plus φημολογείται ότι θα κάνει την εμφάνισή του το ερχόμενο καλοκαίρι.

Πηγή: insomnia.gr