Τρίτη, Μάι 11

Τον γύρο του νησιού μας μήκους 242 χλμ θα προσπαθήσει να κάνει μέσα σε 48 ώρες χωρίς καθόλου ύπνο και ξεκούραση ο Ben Moorhouse από την Αγγλία, που επιστρέφει στη Ρόδο με μία νέα πρόκληση, ζητώντας την υποστήριξη των κατοίκων σε αυτό το εγχείρημα. 

Ο Ben θα πραγματοποιήσει το εγχείρημα αυτό τον Αύγουστο της επόμενης χρονιάς και ήδη προετοιμάζεται, για την προσπάθεια αυτή στη χώρα του διαφημίζοντας μάλιστα τη Ρόδο, την οποία θεωρεί δεύτερο σπίτι του, όπως δηλώνει.

Πρόκειται για το “Rhodes Extreme Challenge Walk 2021” που θα διεξαχθεί στις 14 Αυγούστου 2021 και θα είναι αφιερωμένο στη μνήμη της κόρης του Καλλιπάτειρας-Δωροθέας η οποία πέθανε τον Οκτώβριο του 2018 δύο εβδομάδες πριν έρθει στον κόσμο.

Όπως λέει στη «Ροδιακή» ο ίδιος, σκοπός του είναι να κάνει το γύρο του νησιού σε λιγότερο από 48 ώρες, χωρίς να κοιμηθεί καθόλου ή να ξεκουραστεί, όπως το 2018 που επίσης πραγματοποίησε την ίδια απόσταση αλλά με στάση στο Πρασονήσι όπου και διανυκτέρευσε, πριν επιστρέψει στο Μαντράκι.

«Αυτό το κάνω στο μνήμη της κόρης μου. Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα δοθούν σε μία ειδική κλινική στο Μάντσεστερ της Αγγλίας με σκοπό τη διεξαγωγή ερευνών σε παιδιά για τη διάσωσή τους» λέει ο Ben και προσθέτει ότι σε αυτή την κλινική γεννήθηκε πέρυσι το Μάιο ο γιος του Απόλλων, που πήρε το όνομά του από τον θεό Απόλλωνα της Ρόδου.

Μάλιστα θα προσφέρει βοήθεια και στα παιδιά της Ρόδου μέσω της στήριξης που έχει στην προσπάθειά του από τον αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Φλεβάρη. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ben Moorhouse τονίζει ότι για το γεγονός αυτό θα δοθεί ιδιαίτερη δημοσιότητα στην Αγγλία και έτσι θα προβληθεί και η Ρόδος, ενώ το μόνο που ζητά είναι η αγάπη και η υποστήριξη των κατοίκων του νησιού τόσο προς τον ίδιο όσο και στην ομάδα του που θα τον συνοδέψει στο ταξίδι του.

Όπως θυμούνται οι κάτοικοι του νησιού μας, ο Ben Moorhouse και η σύζυγός του Gaynor Thompson από την Αγγλία τα τελευταία χρόνια διασχίζουν μεγάλες αποστάσεις στο νησί της Ρόδου στη μνήμη του συμπατριώτη τους αθλητή του ράγκμπυ Steve Prescott.

Ο αθλητής πέθανε σε νεαρή ηλικία από καρκίνο και μάλιστα στην Αγγλία έχει δημιουργηθεί φιλανθρωπικό ίδρυμα το οποίο συμβάλλει στην καμπάνια ενημέρωσης και στήριξης καρκινοπαθών.

Πηγή Ροδιακή 

Comments are closed.