Ο Ren Zhengfei, ιδρυτής της Huawei, τοποθετήθηκε αναφορικά με τον εμπορικό αποκλεισμό της εταιρείας και την σύλληψη της κόρης του, μεταξύ άλλων.

Σε μια αποκλειστική συνέντευξη του BBC με τον Ren Zhengfei, ιδρυτή της Huawei, ειπώθηκαν πράγματα αναφορικά με τη σημασία της εταιρείας, τη σύλληψη της κόρης του και τον εμπορικό αποκλεισμό των ΗΠΑ προς την κινεζική εταιρεία.

Αναφορικά με τη σύλληψη της κόρης του, Meng Wanzhou, ανέφερε πως η κίνηση είχε πολιτικά κίνητρα και η εταιρεία αρνείται πως έχει διαπράξει οποιοδήποτε αδίκημα.

Συγκεκριμένα, η κόρη του αποτέλεσε την Chief Financial Officer της Huawei και συνελήφθη την 1η Δεκεμβρίου στις ΗΠΑ. Μεταξύ των 23 κατηγοριών που της αποδόθηκαν είναι η απόκρυψη συμφωνιών με το Ιράν -κάτι που υπόκειται σε εμπορικές κυρώσεις βάσει των κανονισμών των ΗΠΑ- όπως και η προσπάθεια κλοπής εμπορικών μυστικών.

Αναφορικά με την σύλληψη της κόρης του, ο Ren δήλωσε:

«Καταρχάς, είμαι αντίθετος με όσα έχουν κάνει οι ΗΠΑ. Αυτού του είδους οι πολιτικά καθοδηγούμενες πράξεις είναι απαράδεκτες.

Οι ΗΠΑ αρέσκεται στο να επιβάλλει κυρώσεις προς άλλους και όταν υπάρχει κάποιο ζήτημα, θα χρησιμοποιήσουν τέτοιες επιθετικές μεθόδους.

Διαφωνούμε με αυτό. Αλλά τώρα που βρισκόμαστε σε αυτό το δρόμο, θα αφήσουμε τα δικαστήρια να το λύσουν.»

Τοποθετήθηκε επίσης και για το θέμα του εμπορικού αποκλεισμού που έχει δεχτεί η Huawei από τις ΗΠΑ:

«Δεν υπάρχει τίποτα που μπορούν οι ΗΠΑ να κάνουν για να μας συντρίψουν. Ο κόσμος δεν μπορεί να μας αφήσει γιατί είμαστε πιο εξελιγμένοι. Ακόμη κι αν πείσουν περισσότερες χώρες να μην χρησιμοποιούν προϊόντα μας για λίγο καιρό, μπορούμε να περιοριστούμε λίγο.

Αν «σβήσουν τα φώτα» στη Δύση, η Ανατολή θα λάμπει ακόμα. Κι αν ο Βορράς «σβήσει», υπάρχει ακόμα ο Νότος. Οι ΗΠΑ δεν αντιπροσωπεύουν όλο τον κόσμο. Οι ΗΠΑ είναι μόνο ένα κομμάτι αυτού.»

Σχετικά με το Ηνωμένο Βασίλειο, με το οποίο υπάρχει συνεργασία όσον αφορά την ανάπτυξη του δικτύου 5G, ο Ren δήλωσε:

«Εμπιστευόμαστε το Ηνωμένο Βασίλειο και ελπίζουμε εκείνοι να μας εμπιστεύονται ακόμη περισσότερο.

Θα επενδύσουμε ακόμη περισσότερο σε εκείνους. Γιατί αν οι ΗΠΑ δεν μας εμπιστεύονται, τότε θα μεταφέρουμε τις επενδύσεις μας από τις ΗΠΑ στο Ηνωμένο Βασίλειο σε ακόμη μεγαλύτερη κλίμακα.»

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί πως η συνεργασία αναμένεται να επισημοποιηθεί τον ερχόμενο Απρίλιο, καθώς ακόμη εκκρεμούν έλεγχοι από μεριάς Ηνωμένου Βασιλείου. Ακόμη κι αν αποφασιστεί κάποιος αποκλεισμός από το Ηνωμένο Βασίλειο προς την Huawei, ο Ren δήλωσε πως αυτό δε θα επηρεάσει τις επενδύσεις της εταιρείας προς εκείνους.

Πηγή: insomnia.gr