Έφθασε η ώρα που το Google Pay, το ψηφιακό πορτοφόλι της Google για ανέπαφες πληρωμές, ενεργοποιείται επίσημα και στη χώρα μας.

Την αρχή κάνει η N26, μία από τις μεγαλύτερες fintech τράπεζες του χώρου, η οποία ανακοινώνει την υποστήριξη λειτουργίας του Google Pay στην Ελλάδα. Σε δήλωσή του, ο Andrea Isola, General Manager για τη χώρα μας αναφέρει: «Το Google Pay ήταν ένα από τα χαρακτηριστικά με τη μεγαλύτερη ζήτηση για τους Έλληνες πελάτες μας. Δεν είμαστε απλά ενθουσιασμένοι που παρέχουμε αυτή τη νέα υπηρεσία στους πελάτες μας από την πρώτη κιόλας στιγμή που έγινε διαθέσιμη, αλλά κυρίως γιατί εν μέσω της πανδημίας, προσφέρουμε μια γρήγορη και ασφαλή ψηφιακή πληρωμή, που βοηθά σημαντικά τους καταναλωτές μας να αποφεύγουν κινδύνους υγιεινής που συνοδεύονται με τον χειρισμό των μετρητών.”

Μέχρι στιγμής η εφαρμογή του Google Pay δεν έχει εμφανιστεί στο Play Store, κάτι που αναμένεται να γίνει πολύ σύντομα. Πάντως σε δικές μας δοκιμές, η ενεργοποίηση μιας χρεωστικής κάρτας της N26 στο Google Pay πραγματοποιήθηκε απροβλημάτιστα με την εισαγωγή ελληνικών στοιχείων διαμονής. Το Google Pay αποτελεί το σύστημα ανέπαφων πληρωμών που προσφέρει η Google στην πλατφόρμα του Android, μετατρέποντας ένα smartphone ή ένα tablet σε ψηφιακό πορτοφόλι. Επιπλέον υποστηρίζει την εξαργύρωση πόντων επιβράβευσης αλλά και τη λήψη εξατομικευμένων προτάσεων για εξοικονόμηση χρόνου και χρημάτων.

Εντός της ημέρας σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται αντίστοιχη ανακοίνωση και από τη Viva η οποία μέσω του Viva Wallet θα υποστηρίζει κανονικά το Google Pay για τους έλληνες χρήστες, στα πλαίσια επέκτασης της υπηρεσίας σε 18 χώρες.

Ενημέρωση 12:24: Και επίσημα πλέον η Google ανακοινώνει την υποστήριξη του Google Pay στην Ελλάδα, η οποία αφορά 5 τράπεζες για την ώρα, χωρίς να περιλαμβάνεται κάποια συστημική. Αυτές είναι οι Curve, Monese, N26, Revolut και Viva Wallet.

Ενημέρωση 12:55: Η εφαρμογή του Google Pay εμφανίζεται πλέον στο Play Store σε αυτό το link.

insomnia.gr