aggelies banner 350x160
ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ: ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ | Εκτύπωση |
Έχει γραφτεί από Πετρίδη Κατερίνα   

Πάρα πολύ συχνά ακούμε από τους γύρω μας διάφορες απόψεις σχετικά με την υγιεινή διατροφή. Το θέμα είναι αν ισχύουν και αν ευσταθούν επιστημονικά. Τις περισσότερες φορές πρόκειται για λανθασμένες αντιλήψεις και εσφαλμένες απόψεις που όμως δυστυχώς μη ξέροντας τις υιοθετούμε, τις επαναλαμβάνουμε και τις ακολουθούμε στην καθημερινή μας διατροφή. Παρακάτω ακολουθούν οι συνηθέστερες απόψεις που τις περισσότερες φορές δεν είναι τίποτα παραπάνω από μύθοι.

ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΙΡΝΩ ΠΡΩΙΝΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΙΤΩΣΩ ΘΕΡΜΙΔΕΣ!!(ΜΥΘΟΣ)

Το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας. Μετά τις ώρες του νυχτερινού ύπνου, ένα σωστό και ισορροπημένο πρωινό, παρέχει στον οργανισμό μας την απαραίτητη ενέργεια για ένα καλό ξεκίνημα, μας αποτρέπει από τα μετέπειτα “τσιμπολογήματα” και σίγουρα δε μας φορτώνει με περιττές θερμίδες, αφού άλλωστε έχουμε όλη τη μέρα μπροστά μας για να τις κάψουμε! Ένα φλιτζάνι γάλα (130 θερμίδες το πλήρες, 100 το ημιάπαχο) με μισό φλιτζάνι δημητριακά (100-120 θερμίδες τα 40γρ) ή με τρεις φρυγανιές με λίγο μέλι (120-140 θερμίδες), σας προμηθεύει με βασικά μέταλλα όπως ασβέστιο, φώσφορο και μαγνήσιο, τα οποία προσδίδουν δύναμη και ισχύ.

 

ΟΤΑΝ ΠΑΙΡΝΩ ΠΡΩΙΝΟ ΠΕΙΝΑΩ ΟΛΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ (ΑΛΗΘΕΙΑ)

Φανταστείτε τον μεταβολισμό σας είναι σαν ένα ρολόι. Εάν του βάλουμε μια μπαταρία θα αρχίζει να δουλεύει και δεν θα σταματήσει εάν δεν του την βγάλουμε. Έτσι και εσείς εάν δεν παρέχετε στον οργανισμό την «μπαταρία» (τροφή) του δεν θα ξεκινήσει να δουλεύει. Με λίγα λόγια δεν θα κάνετε καύσεις. Αντίθετα εάν τον προμηθεύσετε από το πρωί ένα καλό πρωινό, όχι μόνο θα κάνει καύσεις (με αποτέλεσμα να πεινάτε όλη τη μέρα), αλλά θα αισθάνεστε μεγαλύτερη ευεξία και πνευματική διαύγεια, ώστε να συνεχίσετε το υπόλοιπο τις ημέρας σας.

ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΤΡΑΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΑΛΑΤΑ ΟΤΑΝ ΚΑΝΩ ΔΙΑΙΤΑ!!! (ΜΥΘΟΣ)

Η σαλάτα αποτελεί ένα πολύχρωμο, δημιουργικό τρόπο να πάρουμε θρεπτικά συστατικά. Τα λαχανικά είναι ένας πολύτιμος σύμμαχος για την υγεία διότι είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και φυτικές ίνες. Τα λαχανικά μπορούν να καταναλωθούν σε οποιαδήποτε μορφή: φρέσκα, κατεψυγμένα, κονσερβοποιημένα, αποξηραμένα ή ακόμη και σε μορφή χυμού. Η αξία τους όσον αφορά την απόδοση ενέργειας είναι πολύ μικρή (10-50 kcal / 100 g) και το σύνολο σχεδόν όλων των λαχανικών δεν περιέχει λίπος και καθόλου χοληστερόλη.

Έτσι λοιπόν μην φοβάστε να καταναλώσετε άφθονα λαχανικά, και ποτέ μην μπαίνετε στη διαδικασία να μετράτε και τη σαλάτα, παρά μόνο το λάδι που χρησιμοποιείτε.
ΟΤΑΝ ΚΑΝΩ ΔΙΑΙΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΩ ΜΟΝΟ ΨΗΤΑ-ΒΡΑΣΤΑ ΜΕ ΣΑΛΑΤΑ (ΜΥΘΟΣ)

Εδώ και πολλά χρόνια έχει επικρατήσει η άποψη ότι «δίαιτα ισούται με ψητά ή βραστά που συνεπάγει άνοστα φαγητά!!» ή και ακόμα ο συνδυασμός «ψητό με σαλάτα» σε κάθε γεύμα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το άτομο που θέλει να χάσει κάποια κιλά να στερείται όχι μόνο πολύτιμα  θρεπτικά συστατικά από την ομάδα του αμύλου, αλλά και γεύσεις, τις οποίες θα εντάξει στο διαιτολόγιο του αμέσως μόλις σταματήσει την δίαιτα του, με αποτέλεσμα να επανακτήσει το βάρος που έχασε!!! Καμία τροφή από μόνη της δεν μπορεί να αποτελέσει το αποκλειστικό διαθρεπτικό μέσο για επαρκή σίτιση. Η φύση άλλωστε είναι η πρώτη που διδάσκει αυτόν τον κανόνα, δίνοντας στις τροφές ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, όπως οσμή, χρώμα, γεύση και προκαλώντας έτσι τον άνθρωπο να διαλέξει από μια μεγάλη ποικιλία τροφών. Μην φοβάστε λοιπόν να συνδυάσετε την πρωτεΐνη με τον υδατάνθρακα (άμυλο), δηλαδή το κρέας με το ρύζι ή την πατάτα ή το μακαρόνι ή τον πουρέ. . Μάλιστα θα πρέπει  σε κάθε γεύμα σας να υπάρχει αυτός ο συνδυασμός για 2 σημαντικούς λόγους: 1)Ο υδατάνθρακας (άμυλο) έχει πρωτεινο-προστατευτικές ιδιότητες ως προς την πέψη και την απορρόφηση της τροφής. 2) Δεν είναι δυνατόν να στερείστε μια ζωή την νόστιμη κοκκινιστή ή λεμονάτη πατατούλα δίπλα από το κρέας!!!

ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΤΡΩΩ ΛΙΠΑΡΑ ΨΑΡΙΑ ΟΤΑΝ ΚΑΝΩ ΔΙΑΙΤΑ (ΜΥΘΟΣ)

Όλα τα ψάρια είναι ωφέλιμα. Τόσο τα μικρά (π.χ. η αθερίνα, ο γαύρος, η μαρίδα), που καταναλώνονται με το κόκαλο, παρέχοντας πολύτιμο ασβέστιο, το οποίο συμβάλλει στο "χτίσιμο" γερών οστών, όσο και τα λιπαρά (π.χ. η ρέγγα, ο σολομός, το σκουμπρί, η σαρδέλα, η τσιπούρα), που περιέχουν ω-3 πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, τα οποία δρουν ευεργετικά στο καρδιαγγειακό σύστημα. Μπορεί λοιπόν μερικά ψάρια να είναι πιο λιπαρά από κάποια άλλα το λίπος που παρέχουν στο οργανισμό μας, δεν είναι κορεσμένο, αλλά πολυακόρεστο (ω3-ω6 λιπαρά οξέα)

ΤΟ ΜΟΣΧΑΡΙ ΕΧΕΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΛΙΠΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΟΙΡΙΝΟ!!! (ΜΥΘΟΣ)

Η διαφορά του λίπους ανάμεσα στο μοσχάρι και το χοιρινό είναι ότι το λίπος στο πρώτο περιέχεται ενδιάμεσα στις μυικές του ίνες, ενώ στο χοιρινό είναι ορατό.

Οπότε μην φοβάστε να καταναλώστε μια χοιρινή μπριζόλα (χωρίς βέβαια το ορατό λίπος) ή ένα φιλέτο ψαρονέφρι.

 

ΟΤΑΝ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΑΔΙΑΘΕΤΗΣΩ Η ΖΥΓΑΡΙΑ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ (ΑΛΗΘΕΙΑ)

Μερικές φορές ο δείκτης της ζυγαριάς δεν μετακινείται προς τα κάτω, ενώ κάνουμε φιλότιμες προσπάθειες δίαιτας. Άλλες φορές μπορεί να παρατηρήσουμε μια ξαφνική αύξηση του βάρους μας ή να νιώθουμε πολύ φουσκωμένοι, ενώ δεν έχουμε φάει υπερβολικά τις προηγούμενες μέρες. Αυτά τα παραδείγματα είναι ενδεικτικά της κατάστασης που χαρακτηρίζεται ως κατακράτηση υγρών. Δηλαδή ο οργανισμός κρατά περισσότερα υγρά από όσα χρειάζεται. Το φαινόμενο της κατακράτησης υγρών είναι συχνότερα στις γυναίκες, οι οποίες το βιώνουν τουλάχιστον μία φορά το μήνα. Αυτό συμβαίνει επειδή η κατακράτηση υγρών αποτελεί τυπικό σύμπτωμα του προεμμηνορρυσιακού συνδρόμου. Κατά την αναμονή της περιόδου (δύο με τρεις μέρες πριν) και κατά τη διάρκεια αυτής λόγω των διακυμάνσεων των ορμονών εμφανίζεται το πρόβλημα της κατακράτησης. Οι διακυμάνσεις αυτές και ιδιαίτερα τα υψηλά επίπεδα οιστρογόνων, επηρεάζουν την ισορροπία των υγρών του οργανισμού με αποτέλεσμα οι νεφροί να κατακρατούν περισσότερο νάτριο και στη συνέχεια κατακρατούν και περισσότερο νερό προκειμένου να επανέλθει η ισορροπία. Η καλύτερη λύση για την μείωση του φαινόμενου της κατακράτησης είναι η πρόσληψη πολύ νερού. Χρειάζεται να πίνετε τουλάχιστον ενάμιση με δύο λίτρα νερό την ημέρα. Με τον τρόπο αυτό βοηθάτε στην καλή ισορροπία των υγρών στο σώμα σας και στην καλή λειτουργία των νεφρών που ευθύνονται κυρίως για την αποβολή του πλεονάζοντος νερού και νατρίου. Συμπερασματικά, μην φοβηθείτε όταν δείτε ξαφνικά την ζυγαριά ανεβασμένη!!! μόλις αδιαθετήσετε θα κατέβει και πάλι.

 

Η ΜΠΑΝΑΝΑ ΠΑΧΑΙΝΕΙ (ΜΥΘΟΣ)

Η μπανάνα είναι πλούσια σε βιταμίνες A, B και C, καθώς και σε κάλιο, ασβέστιο, φώσφορο, υδατάνθρακα, και φυσικά σε σάκχαρα, που αφομοιώνονται, διατηρώντας σταθερό το επίπεδο του σακχάρου στο αίμα. Η μπανάνα θεωρείται ο σπουδαιότερος προμηθευτής ενέργειας του εγκεφάλου. Επιπλέον, συμβάλλει στη ρύθμιση της πίεσης του αίματος και του ισοζυγίου του νερού στον οργανισμό. Mια μέτρια μπανάνα (100 γραμμαρίων) έχει 98 θερμίδες και η διαφορά της με τα άλλα φρούτα είναι ότι περιέχει περισσότερα σάκχαρα και όχι λίπος. Για αυτό λοιπόν μη φοβάστε και φάτε μια μπανάνες, πάντα βέβαια με μέτρο.

 

ΕΑΝ ΤΡΩΩ ΚΡΕΑΣ ΜΕ ΡΥΖΙ Ή ΠΑΤΑΤΕΣ ΘΑ ΠΑΧΥΝΩ (ΜΥΘΟΣ)

Το κρέας με τις πατάτες ή το ρύζι, τα μακαρόνια με το κιμά και γενικότερα ο συνδυασμός αμύλου με πρωτεΐνη έχει κατηγορηθεί πολλάκις ως συνδυασμός που παχαίνει. Αντίθετα όταν τρώμε το κρέας με την σαλάτα αδυνατίζουμε.

 

ΤΟ ΓΚΡΕΙΠ-ΦΡΟΥΤ ΕΙΝΑΙ ΛΙΠΟΔΙΑΛΥΤΙΚΟ (ΜΥΘΟΣ)

Το γκρειπ-φρουτ αποτελεί σημαντικό φρούτο και αυτό γιατί είναι εξαιρετική πηγή βιταμίνης C καθώς και καροτινοειδών (αντικαρκινικό). Επίσης έχει βρεθεί ότι μειώνει την χοληστερίνη και βοηθά στην καταπολέμηση της αρτηριοσκλήρυνσης. Ο όρος που του αποδίδεται από πολλούς ως «λιποδιαλυτικό», δεν ισχύει γιατί δεν έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι περιέχει ένζυμα που βοηθούν στην καύση του λίπους.

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος 

Σχόλιο/α
Σχόλιο από: ΖΩΗ στις 2007-02-13 22:59:29
ΣΥΜΦΩΝΩ
Οι στερήσεις ειναι αυτες που στην ουσία τρελαίνουν τον οργανισμό. Τρώγοντας απ'ολα με μέτρο βλέπω αποτελέσματα :grin
Σχόλιο από: στις 2007-03-29 02:45:31
:)
Σχόλιο από: παυλινα στις 2007-04-01 00:01:28
φυτικο λιπος
τι ειναι το φυτικο λιπος :)
Σχόλιο από: χριστινα στις 2007-04-04 11:05:51
ΕΛΕΟΣ
ΘΑ ΜΟΘ ΠΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΣΕΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ ΠΡΕςΠΕΙ ΝΑ ΤΡΟΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΔΥΝΑΤΙΣΩ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :upset :upset :upset :upset :upset :upset :upset :upset :upset :upset :upset :upset :upset :upset :upset
Σχόλιο από: NIKOS στις 2007-04-13 09:11:41
ΠΡΟΣ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΟΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΣΥΝΕΣΗ.
Σχόλιο από: ΣΩΤΙΑ στις 2007-05-22 00:08:40
ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΑΠΕΓΝΩΣΜΕΝΑ ΝΑ ΧΑΣΩ 4 ΚΙΛΑ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ. ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ ΔΕΝ ΤΡΩΩ ΤΙΠΟΤΑ. ΕΙΜΑΙ 34 ΙΣΩΣ ΠΑΙΖΕΙ ΡΟΛΟ Η ΗΛΙΚΙΑ? :sigh
Σχόλιο από: ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ/ΠΕΤΡΙΔΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ στις 2007-05-25 03:18:00
ΑΓΑΠΗΤΗ ΣΩΤΙΑ
ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΜΙΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΗ ΣΟΥ ΜΕΡΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΤΟΠΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ!!! 
ΑΝ ΠΑΛΙ ΟΝΤΩΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ΤΟ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙ, ΚΑΙ ΒΛΕΠΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΧΑΝΕΙΣ ΚΙΛΑ, ΤΟΤΕ ΘΑ ΣΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΙΑ ΕΞΕΤΑΣΗ ΑΙΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΘΥΡΕΟΕΙΔΙΚΕΣ ΟΡΜΟΝΕΣ (ΒΑΣΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΕΠΕΚΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ). ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟ ΘΥΡΕΟΕΙΔΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟΣ ΤΟΤΕ ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΔΕΝ ΧΑΝΕΙΣ ΒΑΡΟΣ, ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΕΣΑΙ. 
ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΣΟΥ ΔΕΝ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΤΑ 34 ΣΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΔΥΣΧΑΙΡΕΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ.ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΩΣΤΑ....ΚΑΝΕ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΟΥΛΕΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ!!!!
Σχόλιο από: Αλινα στις 2007-05-30 10:46:53
τι τραβαμε??? προσπατηο να χασο 5 κιλα οποσ πολυ απο εσασ κ δε μπορο.... εχο δοκιμασει τα παντα... διαιτολογο μιχανιματα γυμν αλλα δε κλεινει αυτο το στομα.... αχχχχχχχχχχχχχ :)
Σχόλιο από: sonia στις 2007-06-13 05:16:59
ειμαι εγκυος.μπορω να τρωω οσα φρουτα θελω?
Σχόλιο από: νικολ στις 2007-06-14 06:42:35
Θερμιδες
ποσες θερμιδες πρεπει να καταναλωνει ημερισιος μια εφηβη οταν κανει διαιτα.Εγω πανατ φροντιζω να περνω κατω απο 1000 
επισης ενα κοματι πιτσα ποσες εχει; 
Ευχαριστωω :) :p
Σχόλιο από: νικολ στις 2007-06-14 06:47:19
Θερμιδες
ποσες θερμιδες πρεπει να καταναλωνει ημερισιος μια εφηβη οταν κανει διαιτα.Εγω πανατ φροντιζω να περνω κατω απο 1000 
επισης ενα κοματι πιτσα ποσες εχει; 
Ευχαριστωω :) :p
Σχόλιο από: στις 2007-07-23 05:58:09
:zzz :zzz :zzz :zzz :zzz :sigh :p ;) :grin :roll :upset :upset
Σχόλιο από: στις 2008-01-01 02:55:59
:zzz :upset 8) ;) :grin :) :? :?
Σχόλιο από: στις 2008-01-01 02:56:00
:zzz :upset 8) ;) :grin :) :? :?
Σχόλιο από: αννα στις 2008-02-29 02:33:46
ουφ
κανω την ιδια ακριβωσ διαιτα που εκανα πριν 3 χρονια εδω και 2 μηνεσ και δεν μπορω να χασω ουτε ενα κιλο.μηπωσ φταιει η ηλικια?ειμαι 26 ετων και απελπισμενη !5 ...........κιλα θελω να χασω τωωωωωωωωωωωωρα!
Σχόλιο από: Αννα στις 2008-02-29 02:43:57
ουφ
Εγω ειμαι παλι.Ξέχασα να πω ότι είμαι 1.60 , 55 κιλα με τοπικό πάχος και η δίαιτα που κάνω είναι η εξης.πρωί 1 φρυγανιά με ταχίνι και 2 φέτεσ γαλοπούλα,μεσημέρι σαλάτα με κοτόπουλο βραστό η ψάρι και το βράδυ το ίδιο με το μεσημέρι και 1 αποξηραμένο δαμάσκηνο(για wc )η ένα φρούτο.και δεν χανω τίιιιιιιιιιιιποτα πρίν 3 χρόνια ήμουν 65 και κατέβηκα στα 49 με αυτή τη δίαιτα. :roll
Σχόλιο από: Λίνα στις 2008-03-03 16:49:41
Εγω πάντως έχω δοκιμάσει όλες τις δίαιτες κ τίποτα το μονο που αποτέλεσμα είναι απλά η σωστή διατροφή. Είμαι σίγουρη οτι θα μπορέσω να φτά σω έτσι στα κιλα που θέλω :)
Σχόλιο από: HAPPY ME! στις 2008-03-08 15:00:13
ΟΥΡΙΚΟ ΟΞΥ
ΕΙΜΑΙ 38 ΕΤΩΝ ΚΙ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΕΠΕΜΒΑΣΗ (ΔΑΚΤΥΛΙΟ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ) .ΕΧΑΣΑ 40 ΚΙΛΑ ΑΛΛΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΧΑΣΩ ΑΛΛΑ 20 ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ! ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΓΧΕΙΡΗΣΗ ΑΝΕΒΗΚΕ ΤΟ ΟΥΡΙΚΟ ΟΞΥ ΚΑΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΠΩΣ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΟ ΟΤΙ Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΜΟΥ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΑΚΡΑΤΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΘΕΙ! ΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ?? :roll :p :p
Σχόλιο από: Αννα στις 2008-04-03 00:25:27
Βοήθεια????
Ειμαι 34 ετών και πριν απο 4 μηνες γέννησα το 2ο παιδάκι μου. Είναι τώρα 2 μήνες που έχω σταματήσει τον θηλασμό αλλά δυστυχώς δεν έχει επανέλθει η περίοδος μου. Υποθέτω πώς αυτό είναι κ η αιτία που έχω μεγάλη κατακράτηση υγρών και επιπλέον είναι αδύνατον να χάσω βάρος. Απο την μία προσπαθώ να κάνω υπομονή αλλά απο την άλλη ανησυχω μήπως υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τις ορμόνες...μπορείτε να με κατατοπίσετε ως προς τι θα πρέπει να κάνω? Ευχαριστώ
Σχόλιο από: ΜΑΡΙΑ στις 2008-04-09 03:06:12
ΕΙΜΑΙ 1.60 Κ ΕΧΩ ΒΑΡΟΣ 55 ΚΙΛΑ.ΔΕΝ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΟΥ.ΑΣΧΟΛΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ.ΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ
Σχόλιο από: αναστασια στις 2008-05-27 07:40:31
απελπισια
τι να σας πω οτι είμαι ο ποιο συνεπεισ ανθρωπος στη γυμναστικη κ στη διατροφη.ειμαι 23 χρονων.εκει που χανω εκει βαζω τα διπλασια..ειμαι κ κοντουλα....εχετε κουσει για την εξεταση τουαιματοσ απο το bioself ειναι καλη?
Σχόλιο από: ειρηνη στις 2008-05-29 16:56:20
ειναι σωστα αυτα που κανω?
γεια σας!ειμαι 15 χρονων ειμαι 59 κιλα και υψος 1.65.θελω να χασω 5 κιλα τουλαχιστον!αρχισα να τρωω πρωινο να τρωω ελαφρυ μεσημεριανο,το απογευμα γυμναζομαι στο σπιτι μου,και στις 8 το απογευμα θα φαω κατι ελαφρυ.εχω κοψει τισ σοκολατες,μπισκοτα χυμους,πατατακια,σαντουιτς.σχεδον ολα.επειδη γραφω εξετασεις αυτον τν καιρο οταν θα τις τελειωσω θα παω γυμναστηριο.τι ππιστευετε εσεις?κανω καλη διατροφη?εχω κανονικα κιλα για την ηλικια μου?αν θελετε μπορειτε να μου απαντησετε! :? :?
Σχόλιο από: Βούλα στις 2008-06-06 09:37:45
ενώ είμαι αδύνατη έχω αρκετή κυτταρίτιδα
τρώω σωστά, δεν έχω καθιστική ζωή, δεν πίνω αλκοόλ, δεν καπνίζω, κανά καφεδάκι πίνω που κ που ,είμαι 48 κιλά όμως τρώω πολύ γρήγορα και λαίμαργα. είναι αυτά λόγοι που προκαλούν κυτταρίτιδα;;; :upset :? :? :sigh
Σχόλιο από: Βούλα στις 2008-06-06 09:59:04
για Ειρήνη
κατα την γνώμη μου 53-54 κιλά είναι ιδανικά για το υψος σου. καλά κάνεις και εχεισ κοψει πατατάκια σοκολάτες κα ωστόσο να πίνεις φυσικούς χυμούς και γενικά πολλά φρούτα και λαχανικά. το μενού σου να έχει πάντα σαλάτα και να πίνεις νερό!!!! πήγαινε σε κάποιον διαιτολόγο για να σου δώσει πρόγραμμα που δεν θα επιβαρύνεις την υγεία σου και θα χάσεις εύκολακαι σωστά τα κιλά. όταν ήμουν 15 ετων το ίδιο πρόιβλημα είχα αλλά δεν πήγα σε διαιτολόγο εκανα μόνη μου διαιτα με αποτέλεσμα να αδυνατήσω αλλά να χασω και όλο μου το σίδηρο.Ετσι μέχρι και σήμερα που είμαι 21 να πέρνω σίδηρο σε αμπούλες και να έχω πονοκεφάλους . Εαν δεν θες να πας σε διαιτολόγο ΄να τρώς υγιεινά να μην στερείσαι τπτ αλλά σωστές μερίδες. οχι στα πολλά τηγανιτα. αντικατέστησε το ασπρο ψωμί με μαύρο. ελπίζω λίγο να σε βοήθησα .... :) ;) :grin
Σχόλιο από: Βούλα στις 2008-06-06 09:59:35
για Ειρήνη
κατα την γνώμη μου 53-54 κιλά είναι ιδανικά για το υψος σου. καλά κάνεις και εχεισ κοψει πατατάκια σοκολάτες κα ωστόσο να πίνεις φυσικούς χυμούς και γενικά πολλά φρούτα και λαχανικά. το μενού σου να έχει πάντα σαλάτα και να πίνεις νερό!!!! πήγαινε σε κάποιον διαιτολόγο για να σου δώσει πρόγραμμα που δεν θα επιβαρύνεις την υγεία σου και θα χάσεις εύκολακαι σωστά τα κιλά. όταν ήμουν 15 ετων το ίδιο πρόιβλημα είχα αλλά δεν πήγα σε διαιτολόγο εκανα μόνη μου διαιτα με αποτέλεσμα να αδυνατήσω αλλά να χασω και όλο μου το σίδηρο.Ετσι μέχρι και σήμερα που είμαι 21 να πέρνω σίδηρο σε αμπούλες και να έχω πονοκεφάλους . Εαν δεν θες να πας σε διαιτολόγο ΄να τρώς υγιεινά να μην στερείσαι τπτ αλλά σωστές μερίδες. οχι στα πολλά τηγανιτα. αντικατέστησε το ασπρο ψωμί με μαύρο. ελπίζω λίγο να σε βοήθησα .... :) ;) :grin
Σχόλιο από: Βασω στις 2008-06-16 06:13:25
τι να κανω...?
Ειμαι 16, και προσπαθω να αδυνατησω, αφου εχω πολλα κιλα που πρεπει να φυγουν. 
Ειμαι 1.63 και 62 κιλα αυτο τον καιρο. 
Κανω μια δικη μ διαιτα εδω και 3 μηνεσ και καταφερα να χασω 7 κιλα. 
Τρωω ο,τι θελω(προσεχω βεβαια τα γλυκα και τα λιπαρα)αλλα μετραω θερμιδεσ. 
Ετσι εφτασα τον τελευταιο να καταναλωνω γυρω στισ 500 kcal 
Και ενω την τελευταια εβδομαδα καταναλώνω μονο 300 kcal,προχθεσ πηγα σε μια βαφτιση και μετα σε ενα τραπεζι και εφαγα κανονικα(σαλατα,κοταπουλο,και γλυκο)και ενω ειχα φτασει 60 κιλα τωρα ειμαι παλι 62...τι φταιει?? Μπορει σε μια μερα ενασ ανθρωποσ να παρει 2 κιλα?? 
Τι να κανω???
Σχόλιο από: αγγελικη στις 2008-08-22 02:25:20
θερμιδες
θα μπορουσε να μου πει καπειος ποσες θερμιδες πρεπει να τρωει μια εφηβη αν κανει διαιτα?
Σχόλιο από: μαριζα στις 2008-09-19 07:06:15
ποσες θερμιδες πρεπει να καταναλώνω
ειμαι 23 χρονων μετα τα 16 παχινα αποτομα τορα ειμαι 70κιλα και 1,56 ποσες θερμιδες πρεπει να καταναλώνω την ημερα?????? 
:? :?
Σχόλιο από: ΤΑΣΟΥΛΑ στις 2008-10-08 03:43:25
ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΗ
ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΧΑΣΩ ΚΙΛΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ ΣΤΟ ΦΑΓΗΤΟ & ΜΕ ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ ΠΑΙΡΝΩ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΒΑΡΟΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΣΠΑΣΕΙ ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΜΟΥ ΚΑΙ Η ΔΙΑΘΕΣΗ ΜΟΥ. ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ;
Σχόλιο από: νικολετα 08-10-2008 στις 2008-10-08 04:58:11
ειμαι 1,62 κ 58 κιλα.γυμναζομαι,δεν καπνιζω,δεν πινω ουτε ποτα,ουτε αλκοολ,ουτε αναψυκτικα κ δεν τρωω γλυκα.τρωω σχεδον καθε μεσημερι μακαρονια.φταιει αυτο που δε μπορω να χασω γραμμαριο? :(
Σχόλιο από: ΓΑΒΡΙΛΟΣ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ στις 2008-10-14 01:24:31
ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΩ ΝΑ ΧΑΣΕΤΕ ΤΑ ΠΕΡΙΤ
Ως σύμβουλος γνωστής εταιρίας υγιεινής διατροφής, έχουμε δημιουργήσει ένα αποδεδειγμένο πλάνο που θα σας βοηθήσει να χάσετε βάρος υγιεινά και για μια ζωή. 
Δεν πρόκειται για δίαιτα, απλά για ένα πλήρες πλάνο υγείας και διατροφής, γι αυτό και θα παρατηρήσετε ότι παράλληλα με την απώλεια των κιλών που θέλετε, θα είστε γεμάτος/η ενέργεια και θα αισθάνεστε φανταστικά από την αρχή κιόλας του προγράμματος. 
Αν σας ενδιαφέρει πραγματικά να χάσετε βάρος και θέλετε να δείτε τη διαφορά τότε εποικοινωνήστε μαζί μου στο τηλ. 6946985359 ή 6949193131.  
Δεχτά και τα email σας για οποιαδήποτε απορία.  
Σχόλιο από: στις 2008-11-20 12:56:35
ΑΧ..ΤΙ ΠΑΙΡΝΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ?ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΕΡΟΥΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΕΣΟΥΜΕ Κ ΑΝ ΦΑΜΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΑΣ ΤΡΩΝΕ ΟΙ ΤΥΨΕΙΣ...ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΚΤΙΜΗΣΤΕ(ΑΝΤΡΕΣ) ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΣΑΣ Κ ΑΠΛΑ ΑΓΑΠΑΤΕ ΜΑΣ Κ ΔΕΙΞΤΕ ΤΟ ΜΑΣ,ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ..
Σχόλιο από: θαλια στις 2009-02-15 05:48:27
βουλιμια
ειμαι βουλιμικη εδω και εναμιση χρονο και δεν ξερω τι να κανω.........
Σχόλιο από: Μιχαλης στις 2009-02-27 05:20:05
συμβουλες
Η καλυτερη διατροφη κατα την γνωμη μ ειναι αυτη που εχει οσο το δυνατον πιο πολλα γευματα την ημερα κ μικρα καλυτερα να κανεις 5-6 γευματα κ μικρα σε ποσοτητα παρα να πλακωθεις στο φαι μονο 3 φορες την ημερα.Πανω απολα να ξερετε οτι πρεπει να τρωτε ολα τα ειδη των τροφων καθως ειναι πολυ σημαντικα για την αναπτυξη του σωματος σας.Βεβαιως να τρωτε σαλατα παντα με το φαι σας κ να αποφευγετε τα τηγανητα κ τα γλυκα,απτην στιγμη που θα περνετε φρουτα ο οργανισμος δν θα χρειαζεται γλυκοζη γτ θα ειναι επαρκης με αυτη των φρουτων.Ελπιζω να βοηθησα εκανα παλια διατροφη κ παρολο που εχασα σχετικα γρηγορα 25 κιλα δεν τα ξαναπηρα κ αυτο οφειλεται κ στην γυμναστικη,προσεχτε ομως συστηματικη,οχι παω μια φορα την βδομαδα τωρα και μετα θα παω τον επομενο μηνα το καλυτερο ειναι 3-5 φορες την εβδομαδα.Καλη επιτυχια σε ολες,ολους :)
Σχόλιο από: ειρήνη στις 2009-02-27 13:06:22
καλα τα λέει το άρθρο.... λόγω επαγγελματοσς(διατροφολογοσ διαιτολόγο) πρέπει να τα εξηγώ κάθε μέρα αλλά ο καθένασ πιστεύει ότι χαζομάρα θέλει... :( :( :(
Σχόλιο από: μαρακι στις 2009-03-03 22:18:36
τι κανετε? 
Σχόλιο από: μίτσος στις 2009-03-11 06:08:30
μπανάνες
αν τρώω μιά μπανάνα το πρωί και μία το μεσημέρι, γίνονται καύσεις ? ή να συνεχίσω να τρώω τυρόπιτες ?


Μόνον εγγεγραμένοι χρήστες μπορούν να στείλουν σχόλια.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή κάντε εγγραφή.

 
 
Home
Τοπικές Ειδήσεις
Πολιτιστικά νέα
Αθλητικά
_________________
Cinema
DVD
Μουσική
Τηλεόραση
Ταξίδια
Βιβλίο
Τεχνολογία
_________________
Σχέσεις - Ψυχολογία
Υγεία & Fitness
Ομορφιά
Μόδα
Ζώδια
_________________
NightShot
Nightlife - Έξοδος
Auto - Moto

Warning: Parameter 1 to modules_html::module2() expected to be a reference, value given in /home/imageproduction/rodostoday.gr/cms/includes/Cache/Lite/Function.php on line 92
Είσοδος
Ψευδώνυμο

Συνθηματικό

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Συνθηματικού;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφείτε τώρα!
Έχουμε 27 επισκέπτες σε σύνδεση

Warning: Parameter 1 to modules_html::module() expected to be a reference, value given in /home/imageproduction/rodostoday.gr/cms/includes/Cache/Lite/Function.php on line 92
Statistics
Μέλη: 6153
Άρθρα: 1164
Σύνδεσμοι: 7
Επισκέψεις: 9878378


Γίνετε συνδρομητές στο RodosToday
Page loaded in 0.039 seconds.